Nişantaşı'nda bugün bir kadın dövüldü! Feministler nerede?

Araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya başörtüsü taktığı gerekçesiyle Nişantaşı’nda faşist bir şahıs tarafından darp edildi. Ancak feminist örgütlerden şu ana kadar kadına yönelik şiddetin belirgin bir örneği olan bu olayla ilgili dayanışma mesajı gelmedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi'de araştırma görevlisi olan Neşe Nur Akkaya Nişantaşı'nda arkadaşlarıyla birlikte bir parkta oturduğu sırada başörtülü olduğu gerekçesiyle saldırıya uğrayarak darp edildi.

Eray Çakın isimli şahıs, “Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun” diyerek Nur Akkaya'ya saldırdı. Hastaneden darp raporu alan Akkaya saldırgan şahıstan şikâyetçi oldu, Eray Çakın ifadesinde, Neşe Nur Akkaya’ya saldırdığını itiraf etti ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

FEMİNİST ÖRGÜTLER NEREDE?

Neşe Nur Akkaya'ya yapılan bu çirkin saldırı, Türkiye'deki feminist örgütlerin siyasi saikle hareket ettiğini de bir kez daha gözler önüne serdi.

Söz konusu saldırı seküler kesimi temsil eden bir kadına yönelik olarak vuku bulmadığı için feminist örgütlerden bu konuda kayda değer bir tepki gelmedi!

Bu çifte standarda tepki gösteren TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun sosyal medya hesabında yaptığı bir açıklama ile bu kayıtsızlığı eleştirdi.

Altun şu ifadeleri kullandı; "Türkiye’de dünya standartlarında bir feminist hareket yoktur. Olsaydı, Nişantaşı olayına, hiç değilse dil sürçmelerine verdikleri kadar tepki verirlerdi. Türkiye’de feminizm hareketi, Batıcı/jakoben ideolojinin politik beslemesidir. Beyi/ağası ne zaman isterse o zaman konuşur.

*Dünya standartlarında = Dünyada anlaşılan biçimde"

Yazar Ayşe Olgun ise benzer saldırılara yıllarca muhatap olduğunu belirterek yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle paylaştı;

"90’lı yıllardan bu yana kılık kıyafetimden dolayı defalarca taciz edilmiş ve bu olaylara şahit olmuş biri olarak Nişantaşı’nda şiddete uğrayan kadının haberini okurken nefesim kesildi, elim ayağım birbirine dolaştı. Bu ruh hastaları nerede karşımıza çıkar inanın hiç bilmiyoruz."

 

 

 

Nişantaşı'nda bugün bir kadın dövüldü! Feministler nerede? ile ilgili etiketler Nişantaşı başörtülü kadına saldırı Neşe Nur Akkaya Eray Çakın Fatmanur Altun ayşe olgun
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.