Nisanda yendiği koronaya yeniden yakalandı

Hong Kong'da 33 yaşındaki bir kişide koronavirüs tespit edildi. Ancak bu kişiyi hastalığa yakalanan diğer insanlardan ayıran bir özelliği vardı. Bilişim uzmanı olan bu kişi nisan ayında da Kovid-19 geçirmişti. Yani vücudunda antikorlar mevcuttu. Ancak bir kez daha koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. Asol korkutan gelişme ise vakayı inceleyen bilim insanlarının açıklamasıydı. Bilim insanları aynı vakayı hasta eden nisan ve ağustostaki virüslerin gen diziliminin farklı olduğunu söylediler.

Hong Kong Üniversitesi'nde görevli araştırma ekibinin kayıtlara geçirdiği yeni bir vaka var.

33 yaşında bilişim uzmanı bir erkek olan vakayı önemli kılan ise ikinci kez koronavirüse yakalanmış olması.

"rthk.com"un haberine göre, nisan sonunda Kovid-19 tedavisi gördükten sonra taburcu edilen 33 yaşındaki erkeğin, bu ay İspanya'yı ziyaretinden sonra yaptırdığı Kovid-19 testinin sonucu da pozitif çıktı.

İKİ VİRÜSÜN GENETİK DİZİLİMİ FARKLI

33 yaşındaki vakayı inceleyen uzman ekip yaptığı açıklamada, "genetik dizilimin, hastaya nisan ve ağustos aylarında buluşan virüs türlerinin açıkça farklı olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandılar.

Bilim insanları, "Birçokları iyileşen Kovid-19 hastalarının, enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğuna inanıyor ancak bazı hastaların birkaç ay sonra antikor seviyesinin azaldığının kanıtı mevcut. Bulgularımız, SARS-CoV-2'nin, hastalar doğal enfeksiyon yoluyla bağışıklık kazanmış olsa bile soğuk algınlığıyla ilişkili diğer yaygın insan koronavirüslerinde olduğu gibi küresel insan nüfusunda sürüp gidebileceğini ortaya koyuyor" dedi.

Uzmanlar, Kovid-19'a yakalanıp iyileşenlerin maske takmayı ve sosyal mesafe kurallarına uymayı sürdürmesi gerektiğini de özellikle vurguladılar...

Nisanda yendiği koronaya yeniden yakalandı ile ilgili etiketler Hong Kong Virüs kovid-19 genetik
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.