Nijerya, Türkiye'den 6 adet T-129 ATAK helikopteri satın alıyor

ABD’nin pazar lideri olan helikopter ve İHA’da Türkiye öne çıkmaya başladı. Daha önce ABD’den uçak ve helikopter alan Nijerya yönünü Türkiye’ye çevirdi. Nijerya'nın güvenlik sorunlarıyla mücadele için savaş uçakları, helikopter ve insansız hava araçları (İHA) alacağı bildirildi.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Komutanı Korgeneral İsiaka Oladayo Amao, yaptığı açıklamada, ülkedeki güvensizlikle mücadele etme kapasitesini artırmak için toplamda 54 savaş uçağı, helikopter ve insansız hava aracı teslim almayı beklediklerini belirtti.

Nijerya, Türkiye'den 6 adet T-129 ATAK helikopteri satın alıyor

“Bu platformlar şunları içeriyor: 2 adet CASA-295 orta sınıf hava ikmal uçağı, 2 adet Beechcraft King Air 360, 4 adet Diamond DA-62 gözetleme uçağı, 3 adet Wing Loong II SİHA ve 6 adet T-129 ATAK helikopteri.”

Amao, Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin NAF'a araçların teslimatını onayladığını ifade etti.

Batı Afrika ülkesi Nijerya, 2019'dan bu yana terör örgütleri Boko Haram ve ISWAP'ın yanı sıra silahlı çete üyelerinin saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor.
Bu gruplar, son yıllarda düzenlenen operasyonlara rağmen ülkede hala ciddi güvenlik sorunu oluşturuyor.

Nijerya hükümeti, teröristler ve silahlı çete üyeleriyle mücadele kapsamında daha önce ABD'den 12 "A-29 Süper Tucano" tipi savaş uçağı satın almıştı.

Nijerya, Türkiye'den 6 adet T-129 ATAK helikopteri satın alıyor ile ilgili etiketler ekonomi Nijerya Atak Helikopteri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.