Nihat Özdemir: Antrenörlerle muhatap olmam

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, son dönemde spor gündeminin ilk sırasında yer alan yeni yabancı sınırı kuralına ilişkin Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in eleştirilerini yanıtladı. Özdemir, 'Bu kararın geri dönüşü yok' diyerek kendisinin muhatabının Terim olmadığını belirtti.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yabancı kuralıyla ilgili Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in açıklamalarına yanıt verdi.

Milliyet gazetesine konuşan Özdemir yabancı kuralıyla ilgili şu sözleri sarf etti;

''ANTRENÖRLER GEÇİCİ, BENİM İŞİM KULÜPLERLE''

"Benim işim kulüplerle. Bu işte muhatabım kulüpler. Antrenörler gelip geçici. Maalesef kulüplerimizde bugün varlar, yarın yoklar. Kalıcı olan kulüplerdir. Ben tüm kulüplerimizle yazıştım. Onların görüşlerini ve isteklerini aldım. O danışma sürecinden sonra biz TFF Yönetim Kurulu olarak gelecek sezondan itibaren 'yabancı futbolcu ve oyuncuların uygunluğu esasları'nı belirledik. Bu adımdan geri dönüş yok."

FATİH TERİM NE DEMİŞTİ?

Milli Takımlar'da futboldan sorumlu direktör olarak görev yaptığı sırada değişen ve şu anda uygulanan yabancı kuralının yeniden değişmesini eleştiren Terim, ''Yabancı kuralı için bizlere hiç danışılmadı. Yurt dışında bile örneği olmayan bir modele geçildi. Bu şekilde Türk futbolunun gelişeceği düşünülüyor. Ancak sorun sadece yabancı sınırı ile ilgili değil. Bir birlik ya da derneğimiz olmadığı için bir baskı yapamıyoruz. Ancak böyle bir karar alınırken Türk teknik direktörlere de mutlaka danışılmalıydı. Türk spor kamuoyunun yüzde 90'ının karşı çıktığı bir karara kim neden imza atıyor.'' ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Galatasaray Kulübü son olarak, TFF tarafından yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili alınan kararın iptali için TFF Tahkim Kurulu'na başvurdu. 

Nihat Özdemir: Antrenörlerle muhatap olmam ile ilgili etiketler Fatih Terim Nihat Özdemir TFF Galatasaray yabancı sınırı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.