Neymar, bir ilki daha başardı! Pele ve Ronaldo'yu yakaladı

2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Brezilya ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele gol yağmuruna sahne oldu. Brezilya'nın yıldızı Neymar gösterdiği performansla tarihe geçti. Sambacılar'ın şov yaptığı müsabakada ilkler yaşandı.

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda son 16 turu heyecanı yaşandı. Brezilya ile Güney Kore, 974 Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Sambacılar'ın yıldızı Neymar gösterdiği performansla Brezilya tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Neymar, Brezilya'nın efsaneleri Pele ile Ronaldo'nun rekorunu egale etti.

Brezilya'nın Güney Kore ile oynadığı maçta Neymar sevinci yaşandı. Sambacılar'ın yıldızı Neymar, Sırbistan müsabakasında yaşadığı sakatlık sonrası yeniden formasına kavuştu. Brezilya Teknik Direktörü Tite, Güney Kore maçına şu ilk 11'le başladı: Alisson, Militao, Thiago Silva, Marquinhos, Danilo, Casemiro, Paqueta, Raphinha, Neymar, Vinicius Junior, Richarlison.

VINICIUS JR GOL PERDESİNİ AÇTI

Heyecan dolu müsabakanın 7'nci dakikasında sağ kanattan ceza sahasına giren Raphinha, son çizgiye indikten sonra meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru çevirdi. Herkesi aşan top penaltı noktasının solundaki Vinicius Junior'a geldi. Vinicius Junior topu kontrol edip sağ ayağının içiyle düzgün bir vuruş yaptı ve rakip fileleri havalandırdı. Brezilya bu golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Neymar, bir ilki daha başardı! Pele ve Ronaldo'yu yakaladı

PENALTI KARARI, BİR GOL DAHA

Zorlu mücadelenin 11'inci dakikasında Neymar'ın pasına hareketlenen Richarlison, ceza sahasının sol çaprazında Woo-Young'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tereddüt etmeden penaltı kararı verdi. Brezilya'nın kazandığı penaltıda topu ilk başta eline alan Raphinha tribünlerin tezahüratı sonrası meşin yuvarlağı Neymar'a bıraktı. Neymar kazanılan penaltıda şık bir vuruş yaptı ve Brezilya'yı 13'üncü dakikada 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Brezilya'nın yıldızı Neymar bu golle birlikte tarihi bir başarıya imza attı. Opta'nın verilerine göre; Neymar, Brezilya Milli Takımı tarihinde Pele ve Ronaldo'nun ardından üç Dünya Kupası'nda gol atan üçüncü oyuncu oldu.

Neymar, bir ilki daha başardı! Pele ve Ronaldo'yu yakaladı - Resim : 2

ALISSSON GOL İZNİ VERMEDİ

Kritik karşılaşmanın 17'nci dakikasında Brezilya kalesine sürpriz bir şut geldi. Güney Kore'nin tecrübeli futbolcusu Hee-Chan meşin yuvarlağı rakip yarı alanın ortasında kontrol ettikten sonra kaleye uzaktan bir vuruş yaptı. Brezilya'da Alisson meşin yuvarlağı son anda sol üst köşeden kornere çeldi.

RICHARLISON'DAN ENFES GOL

Heyecan dolu maçın 29'uncu dakikasında Brezilya'nın kazandığı köşe vuruşu sonrası Güney Kore savunması meşin yuvarlağı bir türlü uzaklaştıramadı. Ceza sahası üzerinde rakipleriyle hava topu mücadelesine giren Richarlison topu kafasıyla kontrol edip rakiplerini oyundan düşürdü. Richarlison takım arkadaşıyla duvar pası yaptıktan sonra topu kontrol etti ve karşı karşıya pozisyonda sol ayağıyla farkı açan golü kaydetti. Richarlison'un golünde asisti Thiago Silva yaptı.

Brezilya'nın tecrübeli futbolcusu Richarlison, 2022 Dünya Kupası'nda gösterdiği muhteşem performansı Güney Kore maçında da sürdürdü. Yıldız santrfor, Katar'daki gol sayısını 3'e yükseltti. Opta'nın verilerine göre; Brezilya, Dünya Kupası tarihinde 3-0'lık skora en kısa sürede ulaştığı maçı Güney Kore'ye karşı oynadı.

PAQUETA AĞLARI SARSTI

Kritik mücadelenin 36'ncı dakikasında Güney Kore savunması oyundan düştü. Brezilya, Richarlison'la hızlı geldi. Richarlison pasını Neymar'a aktardı. Neymar sol kanattaki Vinicius Junior'u topla buluşturdu. Vinicius Junior ceza sahası içinde topu havalandırdı geriden gelen Lucas Paqueta'nın şutunda Brezilya bir gol daha buldu.

Neymar, bir ilki daha başardı! Pele ve Ronaldo'yu yakaladı - Resim : 3

RICHARLISON NET FIRSATI KAÇIRDI

Heyecan dolu müsabakanın 45+4'üncü dakikasında Brezilya bir gol daha bulmaya çok yaklaştı. Güney Kore'nin çok adamla ileride yakalandığı pozisyonda Richarlison sağ kanatta topla buluştu. Tecrübeli futbolcu sağ kanatta topu uzun bir süre sürdü ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Richarlison'un şutunda Güney Kore file bekçisi Seung-Gyu Kim rakibine gol izni vermedi.

SEUNG-HO PAIK'DEN MÜTHİŞ GOL

Güney Kore'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmanın uzaklaştırdığı topu yayın hemen gerisinde kontrol eden Seung-Ho, 76. dakikada sol ayağının üstüyle sağ köşeye sert ve düzgün durdu. Top direğin hemen yanından ağlarla buluştu.

İLKLERİN GECESİ

Brezilya'nın genç yıldızı Vinicius Junior, Güney Kore'ye attığı golle birlikte bir ilke imza attı. Real Madrid'in genç oyuncusu 2022 Dünya Kupası'nda ilk kez gol atma sevinci yaşadı. Öte yandan Brezilya'nın süper yıldızı Neymar da Katar'da ilk kez rakip fileleri havalandırdı. Brezilya'da Richarlison'un golünde asisti yapan Thiago Silva, Dünya Kupası tarihine geçti. 38 yaşındaki savunmacı, Dünya Kupası tarihinde asist yapan en yaşlı futbolcu unvanının sahibi oldu.

Neymar, bir ilki daha başardı! Pele ve Ronaldo'yu yakaladı ile ilgili etiketler Ronaldo Brezilya Güney Kore 2022 Dünya Kupası 2022 FIFA Dünya Kupası Katar Neymar Pele
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.