New York'taki Türkevi'ne saldıran kişinin Türk olduğu ortaya çıktı

22 Mayıs gecesi, New York'ta bulunan Türkevi'ne demir levye ile saldıran kişinin kim olduğu ortaya çıktı.

22 Mayıs günü sabaha karşı 03.14'te kimliği belirsiz bir kişi, New York'ta bulunan Türkevi'ne demir levyeyle binanın alt katındaki bazı camları kırdı.

 
New York'taki Türkevi'ne saldıran kişinin Türk olduğu ortaya çıktı

 

Saldırının ardından Türkevi'nin etrafına güvenlik şeridi çeken New York Polisi, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Ciner Medya ABD Temsilcisi Ali Çınar'ın edindiği bilgiye göre, saldırganın kimliğinin Türk olduğu ortaya çıktı. Saldırganın yakalanıp yakalanmadığına ilişkin ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 SOYLU: SALDIRGANIN KİMLİĞİNİ TESPİT ETTİK 

New York'taki Türkevi'ne saldıran kişinin Türk olduğu ortaya çıktı - Resim : 2

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün katıldığı canlı yayında Türkevi'ne yapılan saldırıya yönelik, "Biz Türkevi'ne saldıran kişinin kimliğini Türkiye'den tespit ettik, ABD'li yetkililere verdi. Hangi tarihte Türkiye'den gittiğini tespit ettik" açıklamasında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: YAKALANMASI AN MESELESİ 

New York'taki Türkevi'ne saldıran kişinin Türk olduğu ortaya çıktı - Resim : 3

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dün katıldığı programda Türkevi'ne yapılan saldırıya ilişkin henüz saldırganın yakalanmadığını, görüntülerin olduğunu ve yakalanmasına yönelik yoğun çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Çavuşoğlu, bölgede ilave tedbirler alındığını, polis noktası kurulacağını ve kurulana kadar New York polisi araçlarının bölgede nöbette olacağını dile getirerek saldırının hangi nedenle yapıldığının belli olmadığını ancak yakalanınca bunun belli olabileceğini söyledi. 

New York'taki Türkevi'ne saldıran kişinin Türk olduğu ortaya çıktı - Resim : 4

 Saldırganın parmak izinin levyede bulunduğunu ve yakalanmanın an meselesi olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "New York polisiyle beraber Dışişleri Bakanlığının da konuyu yakından takip ettiğini görüyoruz. Son yapılan çalışmalarla ilgili ABD Büyükelçisi (Jeff) Flake, bir mesaj atmış, sonra telefonda görüştük, kendilerine de teşekkür ettik yakın ilgilerinden dolayı." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU TERÖRİSTİ BULMANIZ GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD yetkililerine seslendiği konuşmasında, "Türkevi orada size bir emanettir. Türkevinin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Türkevi'nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Hadi bakalım hemen, süratle bu teröriste bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım." ifadelerini kullanmıştı.

ABD DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, New York'ta Türkevi'ne yönelik saldırıyı kınayarak, Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Hizmetlerinin yerel kolluk makamları ile saldırıyı soruşturduğunu açıklamıştı. Miller, "Dışişleri Bakanlığının Diplomatik Güvenlik Hizmetleri soruşturma konusunda yerel kolluk makamları ile çalışıyor. ABD'de suç olan diplomatik misyonlara yönelik şiddeti ve vandalizmi kınıyoruz." açıklamasında bulunmuştu

KİMLİĞİ AÇIKLANDI 

Zanlının, geçen sene çıkış yaptığı Türkiye'de "yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma" nedeniyle adli sicil kaydı bulunan Giresun nüfusuna kayıtlı Recep Akbıyık olduğu tespit edildi.

Türk makamları, bilgileri, New York Polis Teşkilatı'na iletti.

New York polisi, bunun ardından soruşturmayı hızlandırarak dün şüphelinin kaldığı evsizler barınağına baskın düzenledi. Zanlının burada bulunamadığı bildirildi.

Zanlı hakkında yapılan ihbarda, şahsın psikolojik sorunları olduğu kaydedildi.

Zanlı Recep Akbıyık hala aranıyor.

 

 
New York'taki Türkevi'ne saldıran kişinin Türk olduğu ortaya çıktı ile ilgili etiketler New York
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.