New York Times gazetesinden Hanuka bayramında gamalı haç desenli bulmaca!

New York Times gazetesinin pazar günü ekindeki bulmacası tartışmalara yol açtı. Bulmacanın gamalı haç desenli olduğu iddia edildi. Gazetenin Yahudilerin Hanuka Bayramı'nın ilk gününde gamalı haç desenli bulmaca yayınlaması dikkat çekti.

Tanınmış birkaç isim, kamuoyunun dikkatini çekmek için gazetenin yayınladığı bulmacanın görselini Twitter hesaplarından paylaştı.

Böyle bir ihmalin Yahudiliğin en önemli bayramlarından birinin başladığı gün basılmasına dikkat çekildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr., bulmacanın Times okuyucu kitlesiyle "ideolojik olarak uyumlu olmayan" bir gazete yayınlamış olsaydı ABD'deki öfkenin çok daha büyük olacağını iddia etti.

Pew Research'ün 2020'de bildirdiğine göre, gazetenin aboneleri geleneksel olarak sol eğilimli ve onu ana haber kaynağı olarak gösteren on kişiden dokuzu Demokrat olarak tanımlanıyor.

The Jerusalem Post, Times'ın sözde gamalı haç benzerliği taşıyan çapraz bulmacaları ilk kez yayınlamadığını hatırlattı..

İsrail gazetesi, 2014 ve 2017'de benzer şeylerin yaşandığını söyledi.

New York Times gazetesinden Hanuka bayramında gamalı haç desenli bulmaca! ile ilgili etiketler Gamalı Haç New York Times
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.