New York Belediye Başkanı Eric Adams devletten maaşını Bitcoin olarak istiyor

ABD’nin New York kentine 2 Kasım’da düzenlenen seçimde belediye başkanı seçilen Eric Adams, göreve geldikten sonra ilk üç ayın maaşının Bitcoin ile ödenmesini istediğini duyurdu. Ekonomistler bu hareketi, Adams'ın bu hafta New York'a daha fazla kripto işi çekmek ve muhtemelen şehir için dijital bir para birimi oluşturmak istediği şeklinde yorumladı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, ilk üç ayın maaşının Bitcoin ile ödenmesini istediğini duyurdu. Adams, Twitter hesabından, Miami Belediye Başkanı Francis Suarez'in maaşını Bitcoin'le alacağını açıkladığı paylaşımına, "New York’ta biz hep büyük oynarız, dolayısıyla belediye başkanı olduğum zaman ilk üç ayın maaşını Bitcoin ile alacağım" şeklinde bir cevap yazdı.

2 Kasım'da ikinci dönem göreve seçilen  Suarez'in, ilk maaşını Bitcoin'le alacağını duyurması sonrası Adams, "New York Şehri (NYC), kripto para birimi endüstrisinin ve diğer hızlı büyüyen, yenilikçi endüstrilerin merkezi olacak! Sadece bekle!" değerlendirmesinde bulundu.

61 yaşındaki eski polis memuru siyahi Adams, 1 Ocak 2022'de New York’un 110. belediye başkanı olarak, bu görevi iki dönem yürüten Bill de Blasio'dan devralacak.

New York Belediye Başkanı Eric Adams devletten maaşını Bitcoin olarak istiyor

NEW YORK COİN GELİYOR...

Adams'ın kampanya sözcüsü Evan Thies daha sonra seçilen belediye başkanının maaşını bir takas yoluyla Bitcoin'e çevireceğini açıkladı. New York şehri, maaşları ABD doları dışında verecek bir mekanizmadan yoksun...

Adams'ın bu paylaşımı, kripto para için açık bir siyasi destek beyanı olarak görüldü. Yabancı ekonomistler bu hareketi, Adams'ın bu hafta New York'a daha fazla kripto işi çekmek ve muhtemelen şehir için dijital bir para birimi oluşturmak istediği şeklinde yorumladı.

Bitcoin tabanlı bir maaşın federal iş yasalarıyla nasıl örtüşeceği hakkında da soru işaretleri bulunuyor. New York şehirinin Adams'a ödeme yapmak için kullanması gereken dijital "cüzdanı" kimin kontrol edeceği belli değil.

Suarez ise Adams'ı kripto meraklısı belediye başkanları kulübüne katıldığı için alkışladı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams devletten maaşını Bitcoin olarak istiyor ile ilgili etiketler ABD New York Bitcoin Eric Adams
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.