İşçiye 'aşağı bak' provokatöre 'yukarı bak'

Boğaziçi Üniversitesi'nde dün düzenlenen eylemlerde bir polisin gruptakilere "Aşağıdan" şeklindeki uyarısı pek çok kişi tarafından "Aşağı bak" şeklinde yansıtıldı. O isimlerden biri de Yemek Sepeti'nin sahibi Nevzat Aydın oldu. İşçilerinin haklarını vermemekle suçlanan Aydın'ın tutarsızlığı ise bir sosyal medya paylaşımıyla yüzüne vuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasını bahane eden kişilerin başlattığı eylemler dün farklı bir boyut kazandı. İşgal girişimine karşı polis harekete geçti. Çok sayıda eylemci, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

"AŞAĞIDAN" SÖZÜ "AŞAĞIDAN BAK" ŞEKLİNDE YANSITILDI

Bazı eylemcilerin gözaltına alındığı sırada çekilen bir video, gerçeği yansıtmayan bir altyazı eklenerek sosyal medyaya servis edildi. Videodaki polisin "Aşağıdan" demesine rağmen video "Aşağı bak" şeklinde servis edildi.

Muhalefet, bu yalan video üzerine sosyal meydada "#AslaAşağıBakmayacağız' etiketiyle paylaşımlar yapmaya başladı.

VİDEOYU İZLEMEDEN TEPKİ GÖSTERENLER KERVANINA NEVZAT AYDIN DA KATILDI

Yemek Sepeti'nin sahibi Nevzat Aydın da videoyu izlemeden yorum yapanlar arasındaki yerini aldı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Aydın, "Polisin ‘Aşağı bak’ emri en basitinden insan hakkına müdahaledir. O çocuklar Türkiye’nin aydın yüzleridir, kendi ülkelerinde polisten korkmadan başları dik yürümelidirler." dedi.

"KÖR CAHİL" DEDİ AMA CÜMLEYİ BİLE ALGILAYAMADI

Aydın, kendisine gelen eleştirilere ise "Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısından giremeyecek kör cahiller tweetlerimin altında olayları provoke etmeye devam ediyorlar. O çocuklar ülkenin en zeki ve başarılı öğrencileri. Cehalet değil bilgi ve aydınlık kazanacak. #AşağıBakmayacağız" şeklinde yanıt verdi.

Kuryeler tarafından protesto edilen ve sendikalaşmalarının önüne geçtiği suçlamasıyla karşı karşıya kalan Aydın'ın çelişkisi atılan bir tweetle ortaya çıktı.

Bir kullanıcı Aydın'ın Yemek Sepeti işçilerine yasal haklarını vermediğini hatırlattı ve "Haklısın, katılıyorum yazdığına Nevzat Aydın... Ama tutarsızsın neden mi? Çünkü sen Yemek Sepeti işçilerinin anayasal hakkı olan sendika üyeliğini hileli evrakla işkolu değişikliği yaparak kırdın. Sen büyük gücünle işçine AŞAĞI BAK dedin. İşçiye aşağı bak, öğrenciye yukarı bak!" diye yazdı.

 İşçiye 'aşağı bak' provokatöre 'yukarı bak'

NE OLMUŞTU?

Yemek Sepeti'nde örgütlenme çalışmalarını sürdüren Nakliyat İş Sendikası, işveren tarafından iş kolu değişikliği yapılarak engellemeyle karşılaştığını öne sürdü. Sendikalaşmalarının önüne geçildiğini belirten kuryeler, 28 Ocak'ta düzenledikleri protesto gösterisinde “300 liralık zammı iki yılda veren patronun sendikayı kabul edeceğini düşünmüyorum. Bu yüzden de sendikayı baltalıyorlar”, Bizi birbirimizle yarıştırıyorlar” ve “Bizi insan gibi çalışmak istiyoruz” dedi.

İşçiye 'aşağı bak' provokatöre 'yukarı bak' ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Twitter Nevzat Aydın yemek sepeti
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.