Nevzat Aydın kimdir? Yemek Sepeti CEO'su Nevzat Aydın neden istifa etti?

Altı yıl önce Yemek Sepeti'ni 589 milyon dolara satan fakat CEO'luk görevine devam eden Nevzat Aydın istifa etti. Yapılan haberlerin ardından Aydın'ın kim olduğu merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Nevzat Aydın kimdir? Detaylar haberimizde...

Yemek Sepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın görevinden istifa etti. Aydın, altı yıl önce Yemek Sepetini 589 milyon dolara satmıştı. Aydın'ın görevinden istifa etmesinin ardından hayatı ve kariyeri büyük bir merakla araştırılmaya başlanmıştı. Peki, Nevzat Aydın kimdi? Ayrıntılar haberimizde...

Nevzat Aydın kimdir? Yemek Sepeti CEO'su Nevzat Aydın neden istifa etti?

NEVZAT AYDIN KİMDİR, YEMEK SEPETİ'NDEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Nevzat Aydın, 1976 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aydın'ın annesi öğretmen, babası ise Noter'di. Lise eğitimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamlayan Aydın, üniversite eğitimini bilgisayar mühendisliği alanında almaya karar verdi. Bu amaçla girdiği Boğaziçi Üniversitesi'nden 1999 yılında mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından Aydın, becerilerini geliştirebilmek adına yüksek lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Silikon Vadisi'nde yer alan University of San Francisco'da MBA eğitimi almaya başladı. Fakat master eğitimini tamamlamadan Türkiye'ye geri döndü.

Nevzat Aydın, Amerika'daki günlerinde, etkisi giderek artan e-ticaret hakkındaki gelişmeleri sıkı bir şekilde gözlemledi. E-ticaretin gelecekte insanların hayatında önemli bir yer kaplayacağını anlayan Aydın, 2000 yılında Türkiye'ye döndüğünde Yemeksepeti fikrini hayata geçirmek istiyordu.

Ocak 2001'de yemeksepeti.com adlı internet sitesi kullanıma açıldı. Aydın, henüz 24 yaşındayken ilk girişimciliğine imza attı. Yemeksepeti'nin kurulma maliyetini, iki diğer ortağı, toplamda 150 bin dolar harcayarak karşıladı.

Yemeksepeti, ilk zamanlarda popüler bir internet sitesi değildi çünkü internet henüz Türkiye'de yaygınlaşmamıştı. Bu sebeple Nevzat Aydın, internetin Türkiye'de yayınlaşmasını ve kullanıcı sayısının artmasını beklemek zorunda kaldı.

Yemeksepeti, ilk siparişini İstanbul'da alarak faaliyet göstermeye başladı. Restoranlarla birebir görüşmek zorunda kalmadan, siparişlerini yazılı bir şekilde ileten insanlar, bu kolaylığa hızlı bir şekilde adapte oldu. İstanbul'da artan talebin ardından Aydın, kollarını sıvadı. Ankara ve İzmir'de de Yemeksepeti hayata geçti.

Üç büyük şehirde başlayan Yemeksepeti çılgınlığı çok kısa bir sürede 70 bin kullanıcıya ulaştı. Bünyesinde 650'den fazla restoran barındıran Yemeksepeti ise 5 milyon dolar ciroya ulaştı. Bu hızlı yükseliş, Yemeksepeti'nin geleceğinin parlak olduğunu vurguluyordu.

Başlangıçta bazı restoranlar tarafından eleştirilen bu uygulama, kullanıcı sayısını arttırdıkça olumsuz tepkiler giderek azalmaya başladı. Çünkü sokak aralarında kalan, normal şartlarda müşterilere ulaşamayan restoranlar, Yemeksepeti sayesinde müşteri kazanıyordu.

Başarılı girişimci Nevzat Aydın, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu Üyesidir. Aydın, aynı zamanda Galaya Business Angels'de Kurucu Üye olarak da görev almaktadır.

Yemeksepeti adlı girişimciliği ile genç nesle örnek olan Aydın, kariyer hayatı boyunca birçok ödüle layık görüldü. Örneğin 2004 ve 2005 yıllarında, Altın Örümcek Web Yarışması'nda Türkiye'nin En İyi Web Sitesi ödülünü aldı. Aynı yıllar içerisinde Aydın, E-Ticaret ve Servisler isimli kategoriler içerisinde de ödüllerin sahibi oldu.

Aydın, ilk girişimciliği olan Yemeksepeti'ni 2015 yılında Almanya Berlin'de yer alan ve dünyanın en büyük online yemek sipariş uygulaması olarak tanınan Delivery Hero'ya 589 milyon dolar karşılığında sattı. Bu satıştan elde ettiği paranın 27 milyon dolarını, 114 çalışanına bölüştürdü. Aydın, satıştan sonra şirkette CEO olarak görev almaya devam etti.

Nevzat Aydın kimdir? Yemek Sepeti CEO'su Nevzat Aydın neden istifa etti? ile ilgili etiketler Yemeksepeti Nevzat Aydın
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.