Nevşin Mengü: 15 Temmuz’da 'Siyasal İslam' darbe yapmaya çalıştı

Türk medyasının, skandalları gazeteciliğinin önüne geçen figürlerinden Nevşin Mengü, yine çok tepki toplayan bir açıklama yaptı! Mengü'ye göre 15 Temmuz darbe girişimini "Siyasal İslamcılar" yaptı!

Tunus'ta gerçekleşen darbeyi kınamak bir yana, darbe sonrası kutlamalardan fotoğraflar paylaşarak tepki toplayan Nevşin Mengü'den skandal açıklamalar geldi.

Sosyal medya üzerinden bugün yeni bir açıklama yapan ve "darbe sevici" olmadığını kanıtlamaya çalışan Mengü, şecaat arz ederken sirkatin söyledi!

"Darbe sevici elbette değilim" diyen ve Türkiye’de her darbede "sol" geleneğin ezildiğini belirten Mengü, "Her ülkede Türkiye’yi görmek, her ülkeden Türkiye ile anoloji kurma çabası yersiz. Tunus Türkiye değil." dedi.

Bu sözlerinin ardından Mengü, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimine değindi. Bu konuda çok tepki toplayacak sözler sarf eden Nevşin Mengü, "15 Temmuz’da 'Siyasal İslam' darbe yapmaya çalıştı. Bugün de Türkiye’de bir darbe tehlikesi var ise tek seçenek darbenin 'Siyasal İslam' yanlısı olması. Başkaca bir potansiyel görünmüyor." dedi.

15 Temmuz'da FETÖ'nün emperyal güçlerin desteğiyle gerçekleştirdiği darbe girişimini "Siyasal İslam"a fatura eden Nevşin Mengü'nün bu sözlerine çok sert eleştiriler geldi.

Bu sözleri ile ne FETÖ'yü ne de 15 Temmuz'u analiz edemediği anlaşılan Mengü'ye en net yanıtı SuperHaber programcısı Nedim Şener verdi.

Nedim Şener Twitter'da Mengü'nün açıklamaları hakkında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"15 Temmuz’da Siyasal İslamcılar darbe yapmaya çalışmış-Muş!!! onun için mi, muhafazakar ve milliyetçi kesim canıyla direnirken, “Atatürkçü” kılığına girmiş FETÖ’cüleri “Mustafa Kemal’in askeri” zannedenler kadeh kaldırıp, balkondan alkışlıyordu. Bırakın saçmalasınlar.

Tek amacı, “devletin kılcal damarlarına sızmak” olan, tüm “İslami gruplarla” çatışan; hatta onlara yargı kumpası kuran, en son “Atatürkçü” kılığında askeri darbeye kalkışan, ABD’nin istihbarat ve operasyon örgütü FETÖ için “siyasal İslamcı’ demek, cehalet ötesi"

Nevşin Mengü: 15 Temmuz’da 'Siyasal İslam' darbe yapmaya çalıştı ile ilgili etiketler Darbe Tunus Nevşin Mengü Nedim Şener siyasal islam
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.