Netgsm nedir, altyapısı ne, sahibi kim, ne zaman kuruldu?

Türkiye'de dördüncü GSM operatörü olarak hizmet verecek olan Netgsm, abone almaya başlayacağını duyurdu. Bu çerçevede Netgsm'nin ne olduğu ve sahibinin kim olduğu merak ediliyor. Peki, Netgsm nedir, altyapısı ne, sahibi kim, ne zaman kuruldu? İşte, Türkiye'nin yeni GSM şirketi Netgsm hakkında merak edilenler...

Türkiye'nin dördüncü GSM operatörü olarak faaliyet gösterecek olan Netgsm, abone kayıtlarına başlama kararı aldı. Bu gelişme, Netgsm'nin doğası, altyapısı, sahibi ve kuruluş tarihi hakkında merak uyandırdı. Netgsm'nin özgeçmişi, altyapısı, sahibi ve kuruluş tarihi gibi temel bilgilerle ilgili detaylar arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Netgsm nedir, altyapısı ne, sahibi kim, ne zaman kuruldu?

Netgsm nedir, altyapısı ne, sahibi kim, ne zaman kuruldu?

NETGSM SAHİBİ KİM?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) 2009 yılında aldığı lisanslarla sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapısı konularında hizmet veren NETGSM'in sahibi Adem Öcal'dır. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan Adem Öcal, NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

NETGSM, 2004 yılında Cemal Kaya ve Adem Öcal tarafından kurulmuş olup, 2010 yılında ismini NETSGM iletişim ve bilgi teknolojileri anonim şirketi olarak değiştirmiş ve GSM sektörüne adım atmıştır. Şirket, abone alımlara başlayarak Türkiye'nin dördüncü GSM operatörü olmuştur.

NETGSM ALTYAPISI NE?

NETGSM, Mobilite ihtiyacını karşılamak adına Turkcell ile sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında sözleşme imzalayarak kendi GSM çekirdek şebeke altyapısını kurdu. Şirket, BTK'den aldığı lisanslar ile sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapısında hizmet veriyor.

NETGSM'in abone alımına başlamasıyla birlikte, Türkiye'deki mobil operatörler arasındaki rekabetin artması ve kullanıcılara daha fazla seçenek sunulması bekleniyor.

Netgsm nedir, altyapısı ne, sahibi kim, ne zaman kuruldu? ile ilgili etiketler telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.