Netanyahu giderayak kasalardaki belgeleri yakıyor!

8 partinin birleşerek  koltuğundan 12 yıldır oturduğu başbakanlık koltuğundan ettikleri Netanyahu’nun görevi bırakacağı kesinleştiği anda başbakanlık ofisindeki bazı belgeleri “yasaları çiğneyerek” imha ettirdiği iddia edildi. Belgeler, 'devlet mülkü' sayılıyor.

Binyamin Netanyahu, İsrail'in görevdeyken yolsuzlukla yargılanan ilk başbakanı olurken, aynı zamanda 12 yıl görev süresi ile İsrail tarihinin en uzun başbakanlığını da yaptı. İsrail Yamina partisi lideri Naftali Bennett başbakanlığındaki yeni koalisyon hükümeti meclisten güvenoyu alarak pazar günü yemin etmişti.

Karşısında 8 partinin koalisyon kurması sonucunda koltuğunu kaybeden ve muhalefet lideri konumuna düşen Netanyahu, Başbakanlık Konutu'ndan da çıkmamakta ısrar ediyor. 

İsrail merkezli Haaretz Gazetesi'nde çıkan haberlere göre Netanyahu giderayak kasalardaki belgeleri de yakmış. 

KOALİSYONUN GÜVEN OYU ALDIĞI GÜN TALİMATI VERMİŞ

Netanyahu yeni hükümetin mecliste güvenoyu aldığı pazar günü kasalarda saklanan bazı belgelerin ortadan kaldırılması talimatı verdi.

Bu durumun “yasalara aykırı” olduğu vurgulanan habere göre, hangi belgelerin imha edildiği bilinmiyor.

NETANYAHU'NUN AKVARYUMU

Başbakanlıkta “akvaryum” olarak adlandırılan güvenli alanda çoğunlukla başbakanın ve üst düzey yetkililerin programları ve çalışma belgeleri saklanıyor. Yasalar gereği özellikle profesyonel konularla ilgili bazı belgeler başbakanlık arşivlerine transfer ediliyor.

YETKİLİLER: DURUM ÇOK SIRADIŞI

Haaretz’e konuşan üst düzey hukuk yetkilileri, bu durumun çok sıradışı olduğunu, kişisel belgelerin bile arşivlerde korunması gerektiğini belirtti.

Eski Başbakan Ehud Olmert de, “Görev süremin sonunda tek bir notu bile yok etmedim. Belgelere dokunmayı aklımızdan bile geçirmedik” dedi.

BELGELER DEVLET MÜLKÜ SAYILIYOR

Ülke yasalarına göre, devlet memurları görevden ayrılırken tüm belgelerini düzenleyip devlet arşivlerine göndermek zorunda. Bu belgeler yasalara göre “devlet mülkü” olarak görülüyor.

Netanyahu giderayak kasalardaki belgeleri yakıyor! ile ilgili etiketler İsrail Netanyahu kasa belge belgeler yakıyor yakma talimatı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.