Netanyahu, Başbakanlık Konutu'nu bırakmıyordu: Sonunda çıkarabildiler!

12 yıllık rekor kıran uzunluktaki kan, gözyaşı ve şaibe dolu görev süresi dolan Netanyahu, Başbakanlık Konutu'ndan çıkmayı reddetmişti. Üstelik, Başbakan sıfatıyla bu konutta resmi davetler vermeye devam etmekteydi. Beklenen haber sonunda geldi, Netanyahu ailesi Başbakanlık Konutu'ndan ayrıldı. Yeni Başbakan 1 ay bekledikten sonra bugün Başbakanlık Konutu'na yerleşecek.

İsrail'in eski Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 partiden oluşan koalisyon tarafından koltuğundan edildikten tam bir ay sonra Kudüs'te bulunan resmi Başbakanlık Konutu'ndan çıkabildi. 

Netanyahu ailesinin sözcüsünün basına yaptığı bir açıklamada, 'Netanyahu ailesi, Balfour Caddesi'nde bulunan Başbakanlık Konutu'nu Pazar sabaha karşı terk etmiş bulunuyorlar.' ifadesi kullanıldı. 

Netanyahu, Başbakanlık Konutu'nu bırakmıyordu: Sonunda çıkarabildiler!

Aileye ait siyah Audi marka araçların evin önünden çekicilerle taşındığı ve nakliye kamyonlarının sokakta oldukları gözlemlendi. 

İŞTE NETANYAHU'NUN TARİHE GEÇTİĞİ KONULAR

Sağcı Likud partisinin lideri Netanyahu, 12 yıllık bir iktidar süresiyle İsrail tarihinin en uzun süre iktidarda kalan ismi olmuştu. Şimdi de, iktidardan sonra da Başbakanlık Konutu'nu bırakmayan ilk siyasetçisi oldu.

Netanyahu aynı zamanda, Filistin'e karşı işlenen insanlık suçları, güven sorunları, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla görevdeyken yargılanan da ilk İsrail Başbakanı oldu.

Kendisi, bu iddiaların 'solcuların kendine karşı bir komplosu' olduğunu öne sürüyor. 

TÜM İSRAİL BİRLEŞİP NETANYAHU'YU İNDİRDİ AMA EVDEN ÇIKARAMADI

İçinde sağcıların, solcuların, sosyalistlerin, feministlerin ve Müslümanların bulunduğu 8 partili bir koalisyon, Netanyahu'yu 1 ay önce iktidardan indirdi. 

 Buna rağmen, Netanyahu ailesi Başbakanlık Konutu'nu boşaltmadı. Boşaltmamak bir yana, 'Başbakan' sıfatıyla 'resmi' davetler vermeye ve sosyal medyada paylaşmaya devam etti. 

Ülke içi ve dışından gelen baskılar sonucu sonunda şımarık bir çocuk gibi davranmayı bırakan eski İsrail Başbakanı, Başbakanlık görevini devretmesinin üzerinden 1 ay geçtikten sonra Başbakanlık Konutu'nu terk etti. 

BENNETT BUGÜN BAŞBAKANLIK KONUTUNA TAŞINIYOR

2 yıl boyunca İsrail Başbakanı görevini üstlenecek Naftali Bennett'in, bugün (Pazar) Başbakanlık Konutu'na yerleşmesi bekleniyor. 

 

Kaynak: The Straits Times

Netanyahu, Başbakanlık Konutu'nu bırakmıyordu: Sonunda çıkarabildiler! ile ilgili etiketler İsrail Netanyahu başbakanlık konutu bennett balfour caddesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.