Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Beşiktaş'ta bulundu!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yaralı şekilde duyarlı bir vatandaş tarafından bulunan Balaban kuşu, veteriner hekim Seyit Bölükbaşı tarafından tedavi altına alındı. Nesli tükenen kuş türleri arasında bulunan kuş, sağlığına kavuştuktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Nesli tükenen kuş türleri arasında bulunan Balaban kuşu, Beşiktaş’ta yaralı şekilde duyarlı bir vatandaş tarafından bulundu. Veteriner kliniğine götürülerek tedavi altına alınan nesli tükenmekte olan kuşun kanadında yara tespit edildi. 

SAĞLIĞINA KAVUŞMASI BEKLENİYOR

Balaban kuşu, tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştuktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Beşiktaş'ta bulundu!

Balaban kuşunun sağlığı hakkında bilgi veren veteriner hekim Seyit Bölükbaşı, "Kanadın iç kısmında yara tespit edilerek ilk müdahale yapıldı." dedi.

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Beşiktaş'ta bulundu! - Resim : 2

BALABAN KUŞU ÖZELLİKLERİ

Balaban kuşu, genellikle sazlık içinde yasar. Uçarken ve açıkta pek görülmez. Gagası sarı, basının üstünden ensesine doğru siyah, kahverengi kırçıllı tüyleri olan iri gövdeli bir kuştur. Sazların rengine çok iyi uyum sağlamıştır. Görülmekten daha çok kalın, gür, uğultulu sesi duyulur. Sulak alanlarda ve sazlıklarda yaşar. Su canlılarıyla beslenir. Ülkemiz de dahil olmak üzere bütün Avrupa’da üreme kayıtlarında azalma görülmektedir. Ülkemizde geniş sazlıklarda ürer. Yuvası sazlar arasında yüzen küçük bir adacık gibi gözükür. Genellikle 5 yumurta yumurtlar.

Nesli tükenmekte olan kuş türleri arasında bulunan Balaban kuşunun kuluçka süresi 25-26 gündür. Yavrular 2 ay sonra yuvayı terk ederler. Kuyruk-gaga ucu boyu 70-80 cm., kanat açıklığı 125-135 cm. dir. Ötüşü uçarken kalın ve uzun bir karga ötüşüne benzer. “gorrk” sesi gibidir. Sazlık içinde üçlü “vuuo” sesiyle ötüşü ilk defa duyanları korkutabilir.

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Beşiktaş'ta bulundu! - Resim : 3

 

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Beşiktaş'ta bulundu! - Resim : 4

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Beşiktaş'ta bulundu! - Resim : 5

 

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Beşiktaş'ta bulundu! - Resim : 6

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu Beşiktaş'ta bulundu! ile ilgili etiketler yaralı veteriner hekim doğa koruma ve milli parklar müdürlüğü balaban kuşu
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.