Neşet Ertaş'ın ailesi, Prof. Dr. Erol Parlak hakkında konuşamayacak

'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin senaryo danışmanı ve müzisyen Prof. Dr. Erol Parlak, kişilik haklarına saldırıda bulunarak saygınlığını zedeledikleri iddiasıyla Neşet Ertaş'ın ailesine şikayette bulundu.

2012 yılında vefat eden ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan ve yapımcılığını Mustafa Uslu‘nun üstlendiği,  Prof. Dr. Erol Parlak’ın yazdığı Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi, Ertaş ailesinin itirazı üzerine mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Konu ile ilgili Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın tedbir kararı verildiğini belirterek, "Asliye Hukuk Mahkemesinde 'kişilik haklarına saldırı' davası vardı. Bu davadan tedbir kararı verildi. Artık filmin vizyona giremeyeceği tescil edildi. Ne film ne fragmanlar yayınlanmayacak. Bu konuda mahkeme kararını verdi." ifadelerini kullanmıştı.


Bu kez de Ertaş ilesi ile 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' isimli filminin senaryo danışmanı ve müzisyen Prof. Dr. Erol Parlak davalık oldu.

Prof. Dr. Erol Parlak

ERTAŞ AİLESİNE KONUŞMA YASAĞI


Posta'dan Neslihan Keskin'in haberine göre; Vizyona girmesi mahkemece durdurulan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' isimli filminin senaryo danışmanı ve müzisyen Prof. Dr. Erol Parlak, kişilik haklarına saldırıda bulunarak saygınlığını zedeledikleri iddiasıyla Neşet Ertaş'ın ailesine şikayette bulundu.

Parlak, mahkemeden aileye 1 ay konuşmama kararı aldırdı. Ertaş'ın ailesi karara itiraz ederken, mahkeme itirazı reddetti.

Prof. Dr. Erol Parlak - neşet ertaş

NE OLMUŞTU?

'Garip Bülbül Neşet Ertaş' adıyla hazırlanan ve Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan film, 23 Aralık'ta vizyona girecekti. Ancak halk ozanının çocukları, babalarıyla ilgili film çekilmesine izin vermemiş ve 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle çekimlerinin durdurulması yönünde mahkemeye başvurmuştu. Prof. Dr. Erol Parlak’ın kaleme aldığı 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' isimli kitabından uyarlan film mahkeme kararıyla durdurulmuştu.

Neşet Ertaş'ın ailesi, Prof. Dr. Erol Parlak hakkında konuşamayacak ile ilgili etiketler Garip Bülbül Neşet Ertaş Neşet Ertaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.