Neşet Ertaş filmine mahkeme tedbir koydu... Filmin yapımcısı Mustafa Uslu'dan ilk açıklama

Ünlü yapımcı Mustafa Uslu, 2012 yılında aramızdan ayrılan "Bozkırın Tezenesi" olarak bilenen halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filminin çekimlerine başlamıştı. Neşet Ertaş'ın telif haklarını elinde bulundurduğu belirten Kalan Müzik, filme tedbir kararı aldırdı. Mustafa Uslu kararın hukuki bir skandal olduğunu ifade etti.

'Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu', 'Ayla', 'Müslüm' gibi gerçek hikayelerden uyarladığı filmlerle adından söz ettiren ünlü yapımcı ve yönetmen Mustafa Uslu, “Bozkırın Tezenesi” olarak tanınan ve 2012 yılında hayatını kaybeden Neşet Ertaş’ın hayatını konu alan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filminin çekimlerine başladı.


Mustafa Uslu, filmi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan Erol Parlak'ın Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan kitabından yola çıkarak çekeceğini açıklamıştı. Uslu'nun çekimlerine devam ettiği Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan filmin yayınlanması konusunda mahkeme tedbir kararı koydu.

Neşet Ertaş filmine mahkeme tedbir koydu... Filmin yapımcısı Mustafa Uslu'dan ilk açıklama

Ünlü yönetmen Mustafa Uslu kararın hukuki bir skandal olduğunu belirterek, "Doğmamış bir esere bunu çekmeyin demek sansüre girer. Karara itiraz ederek üst mahkemeye taşıdık" dedi.

 

KALAN MÜZİK, MUSTAFA USLU'YA DAVA AÇTI

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre; Çekimleri devam eden film için Neşet Ertaş'ın telif haklarını elinde bulundurduğu belirten Kalan Müzik, İstanbul Fikri Sinai Haklar ve Hukuk Mahkemesine başvurarak filmde sanatçının eserlerinin kullanılmaması için dava açtı.

Kalan Müzik dava dilekçesinde, Ertaş'ın hayatını anlatan filmde sanatçının müzik eserlerinin kullanılmasını istemediğini belirterek tedbir kararı istedi. Mustafa Uslu ve yapım şirketi ise mahkemeye tedbir kararı konusunda itirazda bulundu.

 

TEDBİR KARARI VERİLDİ

Mahkeme Ertaş'ın eserlerinin kullanılacağı filme tedbir kararı verdi. Mahkemenin kararını değerlendiren ünlü yönetmen ve yapımcı Mustafa Uslu, “Doğmamış bir esere bunu çekmeyin demek sansüre girer. Karara itiraz ederek üst mahkemeye taşıdık” dedi.

Uslu, “Pir Sultan Abdal'ın bir sözü vardır; ‘Dönecek varsa dönsün. Ben dönmem yolumdan.' Çekimlerimize devam ediyoruz ve çekimlerimizi engelleyecek bir güç varsa gelsin engellesin. Aile ile aramızda sorun yok” dedi.

 

Neşet Ertaş filmine mahkeme tedbir koydu... Filmin yapımcısı Mustafa Uslu'dan ilk açıklama ile ilgili etiketler Mustafa Uslu Kültür ve Turizm Bakanlığı mahkeme Neşet Ertaş erol parlak tedbir kararı bozkırın tezenesi
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.