Nehirde köpekbalığı dehşeti! Küçük kız feci şekilde can verdi

Avustralya'da nehre yüzmeye giden genç kızı köpekbalığı saldırısına uğradı! Genç kız ne yazık ki kurtarılamadı…

Geçtiğimiz günlerde Avustralya dehşetin adresi oldu. Avustralya yetkili makamlarınca, Batı Avustralya'nın Perth kentinde 16 yaşındaki bir kız çocuğunun nehirde yüzerken bir köpekbalığının saldırısına uğrayarak öldüğü bildirildi.

Küçük kız nehre yunuslarla yüzmeye gitmiş

CNN üyesi Nine News’un edindiği bilgilere göre genç gencin Swan Nehri'nden çekildikten sonra öldüğü açıklandı. Batı Avustralya Polisinden Müfettiş Paul Robinson yaptığı basın açıklamasında "Bu, herkesin tanık olması için son derece travmatik bir olay" dedi.

Robinson, kızın yakınlarda görülen bir yunus sürüsüyle yüzmek için suya atladığını söyledi. Polis genç kızın kaybolduğunu fark ettiğinde onu nehirden çekip hayatını kurtarmaya çalıştığını ancak olay yerinde öldüğünü de sözlerine ekledi.

Şu anda resmi soruşturmalar yapılıyor

Robinson, kıza ne tür bir köpekbalığının saldırdığının net olmadığını söyledi, ancak yerel basında çıkan haberlerde bunun bir boğa köpekbalığı olabileceği yönünde spekülasyonlar yapıldı. Boğa köpekbalığı son derece agresif bir tür olmakla beraber, genellikle Avustralya'daki çoğu nehirde bulunur.

Nehirdeki köpekbalıkları daha önce de yaşlı bir adama saldırdı

Nehirde köpekbalığı dehşeti! Küçük kız feci şekilde can verdi

2021'de bir boğa köpekbalığının, Swan River'da 50 yaşlarında bir adama saldırdığı da aktarıldı. Yaşlı adam, bacağındaki kanamayı durdurmaya çalışırken, görgü tanıkları tarafından sudan çıkarıldı.

Boğa köpekbalıkları çok agresif olsa da, deniz uzmanları saldırıların hala "inanılmaz derecede nadir olaylar" olduğunu yinelediler.

Yetkililerden açıklama geldi: Bu nehirden uzak durun!

James Cook Üniversitesi'nde kıdemli bir araştırma görevlisi olan Andrew Chin, "Swan River yatağı, boğa köpekbalığı için iyi bir yaşam alanıdır ve bu, insanların onlarla yakın temas kurabileceği anlamına gelir. Bölgede yaşayan halkın, nehirde kesinlikle yüzmemesi gerekiyor. Köpekbalığı ve insan karşılaşmaları trajik sonuçlar doğuruyor" dedi.

Boğa köpekbalıkları çok cesur olsa da, bu tür kaynaklı saldırılar nadiren görülüyor. Yine de uzmanlar, travmatik deneyimlerin yaşanmaması adına halkın nehirden uzak durmalarını öğütlüyor. Yetkililer, nehir etrafında dolaşan insanlar için de “bireysel hazırlıklarınızdan emin olun” çağrısı yapıyor.

Nehirde köpekbalığı dehşeti! Küçük kız feci şekilde can verdi ile ilgili etiketler Avustralya Köpekbalığı İstilası ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.