Nedim Şener: Sıra PKK’nın talimatına uygun aday bulmaya geldi!

Nedim Şener bugünkü köşe yazısında HDP'nin 2023 seçimlerine kendi adaylarıyla gireceği açıklaması üzerinden dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Şener, "Şimdi Sıra PKK’nın talimatına uygun aday bulmaya geldi. Talimata göre, asıl pazarlık ikinci turda yapılacak." dedi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü köşesinde HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ın 2023 seçimlerine kendi adaylarıyla gireceği açıklaması üzerinden dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 

"TALİMATA GÖRE ASIL PAZARLIK İKİNCİ TURDA"

"PKK’nın sözcüsü HDP, terör örgütü PKK’dan 2021 Eylül’de aldığı talimatı gereği; Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayı ile gireceğini açıkladı. Şimdi Sıra PKK’nın talimatına uygun aday bulmaya geldi." diyen Şener talimatlara göre asıl pazarlığın ikinci turda yapılacağını dile getirdi.  

İşte Nedim Şener'in bugünkü köşe yazısının ilgili bölümü:

PKK’DAN İKİNCİ TUR TALİMATI

Eylül ayı sonunda gönderilen ve ele geçirilen o metinde, PKK’nın cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında HDP’ye verdiği talimatı şöyleydi: “...Bir de cumhurbaşkanı adaylığı için bir hazırlık olmalıdır. Her hâlükârda birinci tura kendi adayımızla gireceğimiz için, düşünülmüş bir adayı şimdiden hazırlamak gerekir. İkinci tur adayı için de ilke ve prensiplerimizi şimdiden oluşturmamız iyi olur. Yine genel seçimlerde ittifak siyasetimiz ne olacak? Resmi ittifak mı dayatacağız, yoksa 31 Mart’taki gibi dışarıdan destek vermekle mi yetineceğiz, yeni kurulan muhalefet partilerine yaklaşımımız ne olacak vb. konularda sizlerin de bir görüş ve hazırlığının olması süreç açısından önemli olmaktadır.”

‘HDP, CHP VE İYİ PARTİ’Yİ MUHTAÇ HALE GETİRSİN’

PKK terör örgütü, talimat metninde HDP’nin 6’lı masanın iki büyük partisi CHP ve İP’ye karşı nasıl bir taktik izlemesi gerektiğini de anlatıyor: “CHP, İYİ Parti gibi partiler demokrasi ittifakı, faşizme karşı mücadele etme ittifakına gelmezler. HDP’yle açık ilişkiye de girmezler. Fakat HDP’nin seçimler açısından onlar için çok önemli olduğunu biliyorlar. HDP olmadan seçimleri kazanamayacaklarını, AKP ve MHP’den kurtulamayacaklarını biliyorlar. HDP bu partilere, ‘Bize doğru yaklaşırsanız biz de yerel seçimlerdeki gibi yaklaşabiliriz, aksi takdirde kaybedersiniz’, biçiminde hem umut vermeli hem de ‘Böyle bir politika yürütmemiz için bizleri cesaretlendirecek yaklaşım göstermelisiniz’ demelidir. Yani karşılıksız bir yaklaşım göstermelerinin böyle bir tutumu ortaya koymayı zorlaştıracağı biçiminde uygun uyarılar olabilir. ‘Tabanımızın sizlerden böyle bir beklentisi var’, mesajını vermeliler. HDP yürüteceği siyasetiyle bunları kendine muhtaç getirebilir ve bunlardan yararlanabilir.”

Şimdi sıra PKK’nın talimatına uygun cumhurbaşkanı adayı belirlemeye geldi.

PKK/HDP’li Buldan’ın bu açıklamayı yapmasının sebebi, 6’lı masaya davet edilmemek, İYİ Parti’nin tutumu veya “ilkelerde anlaşılamamak” değil. Tek bir gerçek var; o da PKK’nın HDP’yi yönettiğidir. Talimata göre, asıl pazarlık ikinci turda yapılacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Nedim Şener: Sıra PKK’nın talimatına uygun aday bulmaya geldi! ile ilgili etiketler Nedim Şener HDP PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.