Nedim Şener: Oyun DBP üzerinden devam edecek!

Nedim Şener: PKK kampında teröristlerle fotoğrafları çıkan milletvekilleri bile devletten maaş almaya devam ediyor. “Demokrasicilik” oynamaya, demokrasiyi kullanmaya devam ediyorlar!  

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada sona yaklaşılıyor.

Anayasa Mahkemesi (AYM) son olarak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının esas hakkındaki görüşünü partiye gönderdi. Partiye, savunmasını hazırlamak için 30 günlük süre verildi.

Bu konuda dikkat çeken bir köşe yazısı kaleme alan Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener ise HDP'nin kapatılması halinde PKK'nın siyasi uzantısı olan hareketin b planının hazır olduğunu dile getirdi.

Hürriyet yazarı Nedim Şener yazısında, "Evet, HDP hakkında kapatma davası var ama öyle anlaşılıyor ki; oyun DBP üzerinden devam edecek." ifadelerini kullandı.

Şener, "Terörle mücadelede zayıf halka: Siyaset" başlıklı yazısında şunları kaydetti;

"Bunlar, terörle mücadelenin sonucunda elde edilen en çarpıcı rakamlar. Bunun yanında, 2015’te 2 bin 817 olan terör eylemleri sayısının 150 civarına düşmesi, 2020’de 248, 2021’de 183 önemli terör eyleminin engellenmesi gibi başarılar da, terörün ülke gündeminden düşmesini sağladı.

Ama sahada bu başarıya rağmen, demokrasinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı, “dokunulmazlık” arkasına saklanan HDP’li milletvekillerinin terör faaliyet alanına dönüştü. Düşünün, “Kürdistan” diyen milletvekili sadece üç oturuma katılmama cezası alıyor. HDP’nin Eş Başkanı, Paris’te öldürülen üç PKK’lı teröriste TBMM çatısı altında saygı duyuyor. Kürt katili terörist Öcalan’dan sayın diye bahsediyorlar.

PKK kampında teröristlerle fotoğrafları çıkan milletvekilleri bile devletten maaş almaya devam ediyor. Bir yandan da haklarında Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası sürüyor. Ama onlar “demokrasicilik” oynamaya, demokrasiyi kullanmaya devam ediyorlar. Öyle ki, olası bir kapatma kararına karşı yedek partileri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) hazır bile. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından, 26 Ocak günü DBP İl Binası’na yapılan baskında, PKK,HDP, DBP ilişkisini gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Evet, HDP hakkında kapatma davası var ama öyle anlaşılıyor ki; oyun DBP üzerinden devam edecek."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Nedim Şener: Oyun DBP üzerinden devam edecek! ile ilgili etiketler HDP Nedim Şener DBP köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.