‘İÇİMİZDEKİ ETKİ AJANLARI BİR KEZ DAHA SAHNEDE!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü canlı olarak SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Türk savunma sanayisindeki İHA ve SİHA’lar büyük başarılarıyla dünyaya parmak ısırtırken içimizdeki çatlak sesleri masaya yatırdı.

ŞENER: TAM DA TÜRKİYE’NİN POLONYA’YA SİHA SATTIĞI DÖNEMDE ORTAYA ÇIKMALARININ ANLAMI VAR!

Nedim Şener, “ABD, Fransa, İsrail, Rusya, Çin, İran dahil olmak üzere dünyada güç odağı olmuş bütün ülkelerin en önemli özelliği kendi yerli savunma sanayini üretmiş olmaları. Dünyayı 100 kez yok edebilecek atom bombasına sahip olmaları. Aynı zamanda ABD’nin Japonya’da bu bombayı deneyip yarım milyona yakın insanı mahvetmiş olmasını gözardı etmemek gerekiyor. Bugün savunma sanayisinin birçok yan dalı bulunuyor. Faks, internet savunma sanayinin yan ürünleridir. Pentagon’da haberleşme sistemi için bunu kullanmışlar. İnternet, tamamen Pentagon’un iç yazışma yöntemi. Etki ajanları emperyalistlerin uşağı olmuş, akademisyen, gazeteci, bilim ve din insanı kılıflı kişiler, oyuncu, aktör gibi kişiler üzerinden kullanırlar. Emperyalistler etti ajanlarını kullanırlar. Bu adamlar onların sözcüleridir. Yaptığınız herhangi bir gelişmeyi kötülerler. Bazı siyasetçiler İHA’lar ilk çıktığı zaman ‘üreticisinden kaldırılsın’ diyorlardı. Hiç tartışmasız etki ajanları bunlar. Bazı kötü adamlar, kendi ülkesinde yaşanan gelişmeleri sindiremiyor. Emperyalist ağları ya da eğitimi itibariyle uşaklık ettiklerini yüceltmeyi o kadar alışmış ki kendi ülkesini aşağılarken benliğini kaybetmiş. Ancak kendi uşaklığını yanındaki insanlarla aynı çizgiye çekerek kendisi gibi uşaklaşmış olarak görmek suretiyle rahat ediyor. Bu kötülük bir süre sonra kişiliğe dönüşüyor ve ülkeni her yerde kötülemeye başlıyorsun. Batılılar da ülkeni kötülediğin için alıp ödüllendiriyorlar. Tam da Türkiye’nin Polonya’ya SİHA sattığı dönemde ortaya çıkmalarının bir anlamı var.  Tam da Türkiye’nin Polonya’ya SİHA sattığı dönemde ortaya çıkmalarının bir anlamı var. Bunlar etki ajanının faaliyet kolu.” sözlerini kullandı.

‘İÇİMİZDEKİ ETKİ AJANLARI BİR KEZ DAHA SAHNEDE!’

YARAR: ADAMLAR BOEİNG’İ YA DA DİĞER BÜYÜK FİRMALARINI KÜÇÜMSÜYOR MU? BU DURUM SADECE BİZİM ÜLKEMİZDE VAR!

Mete Yarar, “ABD dünyada en çok savaş çıkartan ülkedir. Guantanamo diye bir yer var, hukuğun uygulanmadığı bir yerden bahsediyoruz. Dünyada özel askeri şirketler diye bir kavram yaratmışlar. Uluslararası hukuğun hiçbir anlamı olmadığı bir ülke. CIA gibi bir istihbarat örgütünden bahsediyoruz. Uzun zaman önce bir yazı yazmıştım, alıntılar yaparak hangi ülke olduğunu sormuştum. Herkes farklı farklı yerler söyledi ama aslında yazdığım tablonun ülkesi ABD’ydi. Her yıl uyuşturucudan ölen, kesici aletle ölen, tecavüze uğrayan kadın ölümleri, çocuk istismarı, tutuklu sayısı gibi başlıklar altında saydım. Ortaya çıkan tablo dünyanın vahim durumlarından biri. Türk verileri değil ABD’nin kendi verileriyle inceleyebilirsiniz. Siz şöyle bir şeyi duydunuz mu; adamlar Apple firmasını, F-18’i yapan şirketi ya da Boeing firmasını aşağılıyor mu? ‘Biz dünyanın sağlık sistemi en kötü ülkelerden biriyiz. Paranız varsa bakılıyorsunuz, yoksa bakılmıyorsunuz. Biz dünyanın en iyi şirketine sahibiz. Ancak ben burada açım’ mı diyor? Hayır. Yorumunu şöyle yapıyor; ‘Ben bana düşen payı alamıyorum’ diyor. İyi yapılan bir şeyi aşağı çekmek gibi bir kavram yok. Bu istersen vatandaş için, istersen siyasetçi, istersen de akademisyen içni söyleyin. Oradaki birisinin ‘Dünyanın en iyi savaş uçakları bizde ama sağlık sistemimiz berbat’ dediğini duydun mu? Şunu eleştirsin, savunma sanayine çok fazla harcıyorsun diye laf etmez. Savunmaya çok harcıyorsun. Yurt dışında dünyada savaş çıkartıyorsun’ dersin eleştirirsin. Bir ürün ortaya çıkarmayı, eleştirilen bir yeri hayatımda görmedim. Dünyanın hiçbir yerinde yokken bizim ülkemizde yaygın şekilde var.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘İÇİMİZDEKİ ETKİ AJANLARI BİR KEZ DAHA SAHNEDE!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına SİHA Türk savunma sanayisi

Sitene Ekle