'Dağıtım şirketlerinin yükümlülüklerini yerine getirip getirmedikleri denetlenmeli!'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinin sebepleri ile yüksek elektrik faturalarının yansımalarını tartıştı.

"ELEKTRİK FİYATININ YÜKSELMESİNİN ANA NEDENİ ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DÜNYADAKİ DOĞALGAZ VE KÖMÜRDEKİ FİYAT ARTIŞI"

Mete Yarar, "Geçen seneden bu sene ocak ayına kadar yapılan zamların totali yüzde 178, ticarethanelerde yüzde 258, organize sanayi bölgelerinde ise yüzde 258. Elektriğin fiyatı düşmedikçe sivil piyasa tarafından aşağı çekilmesi mümkün değil. Elektrik fiyatının yükselmesinin ana nedeni elektrik üretimindeki dünyadaki doğalgaz ve kömürdeki fiyat artışı. Dağıtım şirketinin hataları olduğu gibi, aynı zamanda Isparta'ya gelen iletişim ağlarındaki yüksek gerilim hatları da yıkılmış." sözlerini kullandı.

"ELEKTRİK DAĞITICI ŞİRKETLERİN İŞLETMELER KAPANDIĞINDA ENERJİYİ KULLANACAK ALANLARI KALMAYACAK. BU ÜLKENİN EKONOMİSİNE YANSIR"

Nedim Şener, "Elektrik dağıtıcı şirketlerin işletmeler kapandığında enerjiyi kullanacak alanları kalmayacak. Bu ülkenin ekonomisine yansır. Isparta meselesinde, doğru düzgün açıklama yapılmalı. Bunun izahatı 'kablolar zamanında alınmadı' olması. Neden alınmadı? 2000'lerin başında Uzanların elektrik şirketlerine el konmalarının nedeni buydu, yükümlülüklerini yerine getirmemeleri. Denetlensin bakalım. O zaman Çukurova Elektrik'e el konmuştu, hangi gerekçelerle el konmuştu? Bugün enerji ve dağıtım şirketleri hangi yükümlülüklerini yerine getiriyor ya da getirmiyor denetlenmeli." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'Dağıtım şirketlerinin yükümlülüklerini yerine getirip getirmedikleri denetlenmeli!' ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Elektrik faturaları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.