Nedim Şener: ABD'ye güvenerek adım atan Ukrayna'nın sonundan, ders alınması gerekiyor!

SuperHaber programcısı ve Hürriyet yazarı Nedim Şener ile SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar 'Memleket Aşkına'nın yeni bölümünde Ukrayna'da yaşanan Rus işgalini ele aldı. Yarar, "Bu süreç Avrupa'yı ABD'ye daha çok yakınlaştırdı." derken Şener de "ABD'ye güvenerek herhangi bir adım atan Ukrayna'nın sonundan, ders alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İki usta isim SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı ve Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde bir araya geldi.

Bu sabah itibariyle başlayan Rusya-Ukrayna savaşını ele alan Yarar ve Şener dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

ŞENER: ABD'YE GÜVENEREK HERHANGİ BİR ADIM ATAN UKRAYNA'NIN SONUNDAN, DERS ALINMASI GEREKİYOR

"ABD, burada Ukrayna'yı yıllardır yavaş yavaş bir yere doğru itiyor. Bu olayların başındaki ana sebeplerden biri ABD'nin tutumu." diyen Şener, "Hatta bu amaç içinde NATO'yu tekrar düzenlemeye, organize etmeye çalışıyor. Amacı Rusya'ya geçmişten beri gelen 'düşman' diye koyduğu Rusya'yı istikrarsızlaştırmak, bölmek ve parçalamak. Burada Rusya odaklı bir çatışma ortamına girildi ama bu çatışma bizim Orta Doğu'da, güneyimizde ABD işgallerle, politikalarıyla ve terör örgütlerine desteğiyle çatışma ortamı yarattıysa şimdi buna Kuzey'de sebep oldu. Bunu 10 bin kilometre uzaktan, hiçbir coğrafi risk almadan yapıyor. En fazla müttefiklerimizden birine saldırı olursa NATO'yu falan devreye sokarım diyor. 'Askerimiz çatışmayacak, destek vereceğiz' diyor. ABD'ye güvenerek herhangi bir adım atan Ukrayna'nın sonundan ders almalı." ifadelerini kulandı. 

 

 

YARAR: BU SÜREÇ AVRUPA'YI ABD'YE DAHA ÇOK YAKINLAŞTIRACAK

Yarar da bu yaşanan sürecin Avrupa'yı ABD'ye daha çok yakınlaştırdığını belirterek "Bu yaşanan süreç Avrupa'yı ABD'ye daha çok yanaştıracak. Rusya'yı askeri olarak dengeleyebilecek tek ülke ABD. Polonya, Romanya ve Avrupa dahil olmak üzere ABD'nin isteklerini fiili olarak kabul etme noktasında gidecekler. 1. ve 2. Dünya Savaşı'nda ABD'nin yıpratıyor, Avrupa yıpranıyor ve en sonunda ABD kovboy gibi geliyor. İstediklerini bütün hegemonya olarak kabul ettiriyor." dedi. 

 

 

 

Nedim Şener: ABD'ye güvenerek adım atan Ukrayna'nın sonundan, ders alınması gerekiyor! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Nedim Şener Mete Yarar Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.