Ne Kılıçdaroğlu, ne İmamoğlu! Anketlerden o çıktı...

Muhalefet cephesinde 2023 yılında aday gösterilecek isim üzerinde henüz mutabakat sağlanamadı. Ancak AK Parti'nin yaptırdığı son anketin sonuçlarına göre, bu konuda çok da ön plana çıkmak istemeyen bir isim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakın takipçisi olarak sivrildi. O isim Ne Kemal Kılıçdaroğlu, ne de Ekrem İmamoğlu....

Millet İttifakı'nda 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin aday gösterileceği tartışılmaya devam ediyor. Muhalefet cephesinde son günlerde adaylık için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi ön plana çıksa da bu konuda henüz uzlaşma sağlanmış değil.

CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığa talip olmasının ardından kendilerini kamuoyu önünde bir adım geri çekti.

Ancak anketler Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı dili konuşmuyor. Bu konuda son bilgiler Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet'ten geldi.

AK PARTİ ANKETİNDEN MANSUR YAVAŞ ÇIKTI!

"AK Parti’nin son anketlerinde vaziyet neyi gösteriyor?" başlığını taşıyan köşe yazısında, AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın ismin kim olduğunu açıklayan Acet, Mansur Yavaş'ı işaret etti.

AK Parti’nin yaptırdığı son 4 anketin verdiği sonuçları aktaran Acet şu ifadeleri kullandı;

"AK Parti: Yüzde 37 ile 39,

CHP: Yüzde 23 ile 25,

İYİ Parti: Yüzde 11 ile 13 aralığında oy alıyor.

Bu anketlerde, HDP’ye yüzde 9 ile 11, MHP’ye ise yüzde 7 ile 9 aralığında oy çıkıyor.

Bu verilere göre bu pazar bir seçim olsa, bu seçimlerde ciddi bir rekabet ortamının yaşanacağı, TBMM’de sandalye dağılımı bakımından bıçak sırtı bir durumun ortaya çıkacağı anlaşılıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına gelince;

Toplam seçmen baz alınarak her 100 kişiye sorulduğunda, bu 100 kişinin 40’ı, tercihini Erdoğan’dan yana kullanacağını söylüyor.

Açık uçlu olarak yöneltilen bu soruda, ikinci sırada gelen Mansur Yavaş’ın oyu yüzde 13 civarında.

Diğer isimler daha gerilerde sıralanıyor."

Ne Kılıçdaroğlu, ne İmamoğlu! Anketlerden o çıktı... ile ilgili etiketler Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekrem İmamoğlu Anket Kemal Kılıçdardoğlu mehmet acet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.