Ne Akşener, ne de 'özgür' basın gördü

Lafı geldikçe 'özgür basın' sloganı atan Millet İttifakı'na yakın gazete ve televizyonlar İYİ Parti'de yaşanan skandal dayak karşısında tam anlamı ile 3 maymunu oynadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kuzeni Ümit Dikbayır'ın başrolde olduğu dayak skandalında, yerel teşkilatlarda gelen üyeler darp edilmişti. Dayak yiyenlerin arasında Umut adında bir de kadın vardı. İYİ Parti'ye yakın Yeniçağ gazetesi ile CHP yandaşı Sözcü ve Cumhuriyet kadına dayağı görmezden geldi.

Skandal olay bundan 3 gün önce yaşandı. Yerel teşkilatlardan gelen partililer Genel Merkez'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ile bir araya geldi. 

Zonguldak Kurucu Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım ve beraberinde aralarında kadınların da olduğu partililer Türkkan'la görüşürken, iddiaya göre salona giren Meral Akşener'in kuzeni İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır ve yanındaki bir grup üyelere saldırdı. 

Serhat Yıldırım ve birçok partilinin dayak yediği skandal olayda darp edilenler arasında isminin "Umut" olduğunu belirten bir de kadın vardı. 

Genel Merkez'in üzerinde çocuğu yaşındaki gençlerden dayak yediğini anlatan Umut adlı kadın üye şunları söyledi:

"İyi niyetlerle partimize geldik. Taban hareketi olarak. Bir parti eğer ki tabanını kabul etmiyorsa sahip çıkmıyorsa bir anlamı yoktur. Oturduk, konuştuk çok güzeldi her şey. Birden bir saldırı… Hadi anladım, Serhat Başkana vurdunuz ağzını burnunu berbat ettiniz. Bana niye vurdunuz? Ben bir kadınım, bir kadın eğer ki bu Türkiye Cumhuriyeti'nde bir partiye gönül verdiyse sopa mı yemeli? Utanmazlar, şerefsizler. Bir kadındır ya kadın. Kadın hareketi olarak biz yola çıktık. Orada herkes bir vekil vardı, bilmiyorum ki ismini. Ümit Dikbayır saldırdı. Genç çocuklar vardı. Bilmiyorum kim onlar. Ama nasıl enseme enseme dirsekle kafa yedim ben. Yazıklar olsun. Benim evladım yaşımdaki çocuklar bana vurdular. Yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum."

MUHALİF BASIN 3 MAYMUNU OYNUYOR

Umut adlı kadın partilinin birçok partili ile birlikte darp edilmesi ise muhalif basın tarafından görmezden gelindi. 

Her fırsatta 'kadına şiddete hayır' sloganı atan Sözcü, Cumhuriyet ve İYİ Parti'ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ, Akşener'in kuzeninin başrolde olduğu skandal olayı görmezden geldi. 

AKŞENER DE SESSİZ

Meral Akşener de Umut adlı kadının İYİ Parti çatısı altında dayak yemesi karşısında sessiz kalanlar arasında.

Oysa Akşener, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar sırasında "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" sloganını her ortamda dillendirirken kadına şiddet konusunda ise "Çıkıp diyeceğiz ki tek bir kadın gözyaşı döküyorsa o düzeni yıkar yenisini kurarız. Bunu sağlamak için çok fazla şeye ihtiyaç yok. Yasaları hakkıyla uygulamak yeter. Bu bir zihniyet meselesidir. Nefreti, düşmanlığı bırakıp milletimizin her bir ferdini sevmek gerekir" demişti. 

Tek bir kadının gözyaşı dökmesi halinde o düzeni yıkıp yenisini kurmaktan bahseden Akşener, konu İYİ Parti ve kuzeni olunca sessizliğe gömüldü. 

 

Gazeteci Nihat Genç kendilerini 'özgür basın' olarak niteleyen bu gazeteleri sosyal medya hesabından eleştirdi. 

Genç şunları söyledi:

"Bir siyasetçi kadın partide dayak yiyor, Cumhuriyet, Sözcü ve Yeniçağ bunun haberini yapmıyor, yapamıyor! Partililer ve yazarlardan da bir kınama hiç gelmiyor! Lafa gelince aydınlanmacı, çağdaş, Atatürkçü ve Anadolu'nun yiğit (!) evlatları oluyor bu ağabeyler!"

Ne Akşener, ne de 'özgür' basın gördü

 

 

Ne Akşener, ne de 'özgür' basın gördü ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener dayak Kadın ümit dikbayır

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.