NBA Yaz Ligi'nde Alperen Şengün fırtınası sürüyor

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Basketbol Takımı'nda gösterdiği performansla büyük çıkış yakalayan ve basketbol otoriteleri tarafından da takip edilmeye başlanan Alperen Şengün, NBA Draftı sonrası Yaz Ligi'nde gösterdiği performansla adeta fırtına gibi esiyor. 19 yaşındaki oyuncu Houston Rockets'ın Detroit Pistons'ı mağlup ettiği maçta 25 dakika süre alırken 21 sayı kaydetti.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde gösterdiği performansla büyük beğeni kazanan ve Avrupa ve ABD'nin de dikkatini çeken Alperen Şengün, NBA Yaz Ligi'nde de performansıyla büyülemeye devam ediyor.

Siyah-Beyazlı formayla geçirdiği sezonda 37 maçta süre alan ve 19 sayı, 8.7 ribaund, 2,7 asist, 1,3 top çalma ve 1,6 blok ortalamasıyla oynayan genç oyuncu, ligin de en değerli ismi seçilmişti.

2021 NBA Draftı'nda  Houston Rockets'ın 1. Tur 16. sıradan seçtiği milli basketbolcu Alperen Şengün, NBA Yaz Ligi'nde forma giydiği 2. maçta da performansıyla dikkat çekti.

25 DAKİKA 21 SAYI

Şengün, Houston Rockets'ın Detroit Pistons'ı 111-91'lik skorla mağlup ettiği karşılaşmada 25 dakika süre aldı ve 21 sayı, 8 ribaund, 4 blok, 3 asist ve 1 top çalma ile oynadı.

19 yaşındaki basketbolcu, Cleveland Cavaliers ile oynanan maçta da 15 sayı, 15 ribaund ile double-double yapmıştı.

KENDİ YAŞ GRUBUNDA EN ETKİLEYİCİ İSİM

ESPN tarafından yapılan bir araştırmada, Alperen Şengün'ün kendi yaş grubunda Avrupalı oyuncular arasındaki en etkileyici istatistiklere sahip olduğu belirtilmişti.

Söz konusu çalışmada Alperen Şengün ile Avrupalı yıldız uzunların 18 yaşında yakaladıkları ortalamalar karşılaştırılırken, şu veriler paylaşılmıştı.

Alperen Şengün: 27.1 sayı, 13.1 ribaund, 3.4 asist, 2.2 blok

Jusuf Nurkic: 28.2 sayı, 13.7 ribaund, 1.7 asist, 2 blok

Ante Zizic: 20.9 sayı, 12.5 ribaund, 0.7 asist, 2.2 blok

Marc Gasol: 18.8 sayı, 9.7 ribaund, 2.1 asist, 1.5 blok

Nikola Jokic: 18.3 sayı, 10.2 ribaund, 3.3 asist, 1.5 blok

UZMAN YORUMU

Basketbol yorumcuları, genç oyuncunun gelişiminde kendisin everilen rol ve aldığı sürenin önemli olduğunu vurguluyor.

NBA Yaz Ligi'nde Alperen Şengün fırtınası sürüyor ile ilgili etiketler Beşiktaş Alperen Şengün nba yaz ligi Housten Rockets
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.