NATO'nun Kafkasya Özel Temsilcisi, Azerbaycan lideri ile görüştü!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Kafkasya ve Orta Asya Özel Temsilcisi Javier Kolomina'yı kabul etti. Görüşme, 3 Mayıs'ta Ermenistan ve Türkiye temsilcilerinin Viyana'da 3. kez bir araya geleceğinin açıklanmasından kısa süre önce gerçekleşti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Kafkasya ve Orta Asya Özel Temsilcisi Javier Kolomina, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’a geldi.

Görüşme, 3 Mayıs'ta Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinde bir sonraki adımın atılacağının açıklanmasından kısa süre önce gerçekleşti.

AZERBAYCAN-NATO İŞ BİRLİĞİ GÜNDEMDE

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, başkent Bakü’ye gelen Kolomina’nın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildiği belirtildi.
Aliyev ve Kolomina arasındaki gerçekleştirilen görüşmede, Azerbaycan-NATO işbirliğinin geleceği ile ilgili konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

Görüşmede, Aliyev’in geçen yılın sonunda NATO Karargahına yaptığı ziyaret ve Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin yanı sıra Kuzey Atlantik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmaya dikkat çekilerek, Azerbaycan’ın Afganistan'daki NATO Kararlı Destek Misyonu’na katılımı ele alındı.

Görüşmede ayrıca, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışma sonrası dönemde, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi süreci, enerji güvenliği, bölgesel güvenlik ve Azerbaycan-NATO işbirliğinin geleceği ile ilgili konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

 

SuperHaber 

Kaynak | İHA

NATO'nun Kafkasya Özel Temsilcisi, Azerbaycan lideri ile görüştü! ile ilgili etiketler Azerbaycan NATO kafkas temsilci
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.