NATO'dan Türkiye'ye taziye mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu arayarak helikopter kazasında şehit olan askerler için taziyede bulundu. Bu arada Türkiye'de bulunan bazı ülke büyükelçileri de şehit olan askerler için sosyal medyadan taziye mesajı yayımladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bitlis Tatvan'da meydana gelen helikopter kazası nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Stoltenberg, Çavuşoğlu'na Tatvan'da düşen helikopterde şehit olan 10 asker için taziyelerini iletti. 

Stoltenberg, NATO'nun Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti. 

BÜYÜKELÇİLİKLEDEN TAZİYE MESAJI

Türkiye'deki yabancı diplomatik misyonlar da, Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerler için sosyal medya üzerinden taziye mesajı yayımladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce paylaşılan mesajda, "ABD Büyükelçiliği olarak, #Bitlis’teki elim helikopter kazasında hayatını kaybeden ve yaralanan Türk askerleri için en derin taziyelerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz. Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaşır, yaralılara acil şifalar dileriz." denildi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ise Twitter hesabından Türkçe paylaştığı taziye mesajında, "Bitlis’te bir askeri helikopterin düştüğü ve 9 askerin şehit olduğu haberini büyük üzüntüyle aldım. Müttefikimiz Türkiye’nin acısını paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise, Türkiye'nin acısını derinden paylaştıklarını belirterek, "AB Türkiye Delegasyonu olarak, kazada yaşamını kaybedenlerin ailelerine, dostlarına ve Türkiye’ye en derin taziyelerimizi ifade ederken, yaralılara acil şifalar dileriz." ifadelerini kullandı.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend, Twitter hesabından Türkçe yayımladığı taziye mesajında, "Türkiye ordusuna ait helikopterin düşmesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan acı hadise dolayısıyla Türkiye Devleti, halkına ve kederli ailelerine başsağlığı diler; Yüce Allah’tan hayatını kaybedenlere rahmet; yaralılara acil şifalar dilerim." dedi. 

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha da, Twitter hesabından Türkçe bir mesaj paylatı. Sybiha, mesajında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa dileğinde bulundu. Sybiha, mesajında ayrıca "Türkiye’nin başı sağ olsun!" ifadesini kullandı.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğince Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise helikopter kazası haberinin acıyla öğrenildiği ifade edilerek, "Bu üzücü anda Türk halkının yanındayız, hayatını yitirenlerin ailelerine kalben başsağlığı diliyoruz." denildi.

NATO'dan Türkiye'ye taziye mesajı ile ilgili etiketler NATO Türkiye ABD İran Ukrayna İtalya İngiltere Avrupa Birliği Açıklama Büyükelçi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.