NATO Zirvesi öncesi İsveç buluşması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Litvanya'daki NATO Zirvesi kapsamında üçlü görüşme gerçekleştiriyor.

NATO Zirvesi, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek.

Zirvede Türkiye'yi temsil edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Vilnius'a gitti.

11-12 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya gelecek.

 

Görüşmenin saat 17.30'da yapılacağı bildirildi.

Son yılların en önemli NATO buluşmalarından biri olarak gösterilen zirvede liderler, İsveç'in üyelik süreci ve sürecin ilerletilmesini görüşecek.

Stoltenberg konuyla ilgili yaptığı son açıklamada, "Vilnius'ta İsveç ile ilgili olumlu karar çıkması hala mümkün." demişti.

Türkiye ise İsveç'in üyeliğine halen mesafeli. Litvanya'ya hareketi öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB üyeliği konusunda Türkiye'ye verilen sözleri hatırlattı. Erdoğan, "Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in önünü açalım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirve kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le de görüşmesi bekleniyor.

NATO Zirvesi öncesi İsveç buluşması! ile ilgili etiketler NATO Recep Tayyip Erdoğan İsveç
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.