NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Diplomasi kapısını açık tutuyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stolternberg Rusya'nın Ukrayna'yı işgali konusunda yeni açıklamalar yaptı. Savaşı Putin'in planladığını belirten Stoltenberg, "Rusya'nın çok ağır bedel ödeyecek dedik. Rusya bu bedeli ödemeye başladı" dedi. Stoltenberg, diplomasi kapısını açık tuttuklarını sözlerine ekledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına yönelik açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Biz aylarca bunun uyarısını yaptık. Başka Putin'in Ukrayna'yı işgal etmek için hareket ettiğini söyledik. Aynı şekilde Rusya'nın çok ağır bedel ödeyecek dedik. Rusya bu bedeli ödemeye başladı. Bu Başkan Putin'in savaşıdır. Kendi planladı" dedi.

Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Başkan Putin'e derhal durması için çağrı yapıyoruz. İyi niyetli diplomasiye derhal başlayın.

Karada, denizde ve havada tüm güçlerimizi kuvvetlendiriyoruz. 130'dan fazla jet yüksek hazırlıkta tutuluyor. 200 gemi Akdeniz ve Karadeniz'de devriye geziyor. NATO bir savunma ittifakıdır. Temel amacımız 30 ulusu güvende tutmaktır. Biz bu savaşta bir taraf değiliz. Ama bir sorumluluğumuz var.

NATO Rusya ile bir savaş aramıyor. Kremlin'in amacı yeniden bir nüfus alanı oluşturmak. Bu yüzden Dışişleri Bakanlığı ortaklarımızı nasıl destekleriz diye konuştuk.

Dışişleri Bakanları, NATO'nun Rusya ile ilişkilerinin zamanla nasıl değiştiği konusunda görüş birliği içinde. Diplomasi kapısını açık tutuyoruz.

"PUTİN BİZİ BÖLEMEDİ"

Bu tehlikeli anda hiçbir ülke ve hiçbir kıta tek başına hareket etmemelidir. Putin bizi bölemedi. NATO çok güçlü ve birlik içinde. AB, Finlandiya ve İsveç de bizim toplantımıza katıldı. İki ülke de danışma toplantılarına dahil oldu.

İKİ ÜLKEYE İŞARET ETTİ

Kremlin'in niyeti bir etki çemberi oluşturmak ve burada dışişleri bakanları, risk altında olacak milletleri destekleme üzerine konuştular. Bunun içine Gürcistan da dahil. Rusya yeni bir güvenlik çemberi oluşturdu ve burada gelecek yıllarda ihtilaf dolu günler bizi bekliyor. Putin'in yaptığı seçim burada önemli. Demokrasi ya da otoriterizm seçimi önemli.

NATO, Gürcistan ve Bosna Hersek ile diğer ortaklarına yıllar boyunca yardımlarda bulunmuştur. Gürcistan'da eğitim merkezlerimiz var, farklı ortaklara da bu yardımlarımız oldu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Diplomasi kapısını açık tutuyoruz ile ilgili etiketler NATO Rusya Ukrayna jens stoltenberg
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.