NASA'dan herkesin başvurabileceği bir yarışma: Ödül 30 bin dolar

NASA ve HeroX, bilim insanlarının üzerinde yıllardır çalıştığı Mars gezegeninden toplanan verilerin çözülmesi için yarışma düzenliyor. Veriler, daha hızlı ve etkili analiz yapılması için paylaşılacak. yarışmacılar, kazanmak için keşif aracından dünyaya gelen bu verileri hızla analiz edip, kimyaya dair zor çıkarımlar yapmalılar.

Güneş sistemindeki tek gezegenin Dünya olmadığının fark edilmesinden günümüze kadar Mars, fazlasıyla dikkat çekiyor. Bilim insanlarını üzerinde çok çalıştığı bu gezegene dair yıllardır çalışma yapılıyor. Bu çalışmaların ortak noktası ise “Mars’ta yaşam var mı ya da var mıydı?” oluyor.

NASA'dan herkesin başvurabileceği bir yarışma: Ödül 30 bin dolar

Antik çağ döneminde Mars yüzeyinde su bulunması bakımından yaşama ev sahipliği yaptığı düşüncesi yer alıyor. Yaşamın olup olmadığı ya da yaşamın modern zamanlara kadar sürdüğü konusunda da henüz bir bilgi yer almıyor. Tüm bunlara rağmen, bozulmamış bir örnek için Avrupa Uzay Ajansı ve NASA birlikte çalışıyor.

VERİLER HIZLA ANALİZ EDİLİP ÇIKARIM YAPILMALI

NASA ve bir kitle kaynak platformu olan HeroX, verileri daha iyi analiz etmek için yarışma düzenliyor.Bu yarışmanın birincisine ise 30 bin dolar verileceği iddia ediliyor.Uzaydan dünyaya sınırlı bağlantı kanalı olması nedeniyle, daha fazla mühendis uzay aracını göndermeden önce bilgilerin toparlanması ve ayıklanması düşüncesi var. Bilim insanlarının bu sorunuyla ilgili HeroX şu açıklamaları yaptı. ''Dünyadaki bilim insanları keşif aracından örnek veriler aldıklarında, sonraki işlemleri öncelik sırasına koymak ve bu talimatları uzay aracına geri göndermek için bunları hızla analiz etmeli ve kimyaya dair zor çıkarımlar yapmalıdırlar.''

NASA'dan herkesin başvurabileceği bir yarışma: Ödül 30 bin dolar - Resim : 2

Son başvuru tarihi 18 Nisan olan bu yarışmanın sonuçları, analitik kimyagerler, gezegen jeologları ve pek çok veri bilimcileriyle paylaşılacak.

NASA'dan herkesin başvurabileceği bir yarışma: Ödül 30 bin dolar ile ilgili etiketler NASA Mars HeroX
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.