NASA Space Adventure Sergisi ile astronotların yemek menüleri ve giysileri İstanbul'da görülebilecek

Astronotların yemek menüleri ve özel tasarlanmış giysileri, Türkiye'de görücüye çıkıyor. NASA uzay görevlerine tanıklık etmiş gerçek boyuttaki eserlerin de içinde bulunduğu 200'ün üzerinde eser 'NASA Space Adventure Sergisi'nde görülebilecek. 4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen ve Türkiye’ye Hupalupa EXPO tarafından getirilen sergi kapılarını 22 Kasım'da İstanbul'da açacak.

NASA Sergisi'nden yapılan açıklamaya göre, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 50 yılı aşkın uzay çalışmalarını ve deneyimlerini yansıttığı sergi, 22 Kasım'da Metropol İstanbul'da ziyarete açılacak.

NASA Space Adventure Sergisi

Sergide, astronot ve kozmonotların uzay yolculuğuna tanıklık etmiş giysileri ve kask orijinalleri görülebilecek, bu giysilerle tanıklık edilen uzay hikayeleri incelenebilecek. Uzay yolculukları sırasındaki yemek menülerinin de ziyaretçilerle buluşacağı sergi, 22 Kasım'dan itibaren görülebilecek.

NASA Space Adventure Sergisi

NASA SPACE ADVENTURE SERGİSİ HAKKINDA

Uzay çalışmalarına yön veren Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) 50 yılı aşkın uzay çalışmalarını ve deneyimlerini yansıttığı NASA Space Adventure Sergisi, bünyesinde yer alan gerçek boyutlu ve tarihi öneme sahip koleksiyon eserleri, interaktif teknolojilerle zenginleştirilmiş VR alanları ile uzayı deneyimleme imkanı sunarken ziyaretçilerini, evrenin gizemine ışık tutan bir yolculuğa çıkarıyor.

NASA Space Adventure Sergisi

4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen NASA Space Adventure Sergisi’nde uzaydan gelen özel parçalar ve oradaki yaşamı deneyimlemeyi sağlayan onlarca üst düzey teknolojiye sahip uzay enstrümanı yer alıyor. Ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek Ay taşının da bulunduğu sergide, uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, Saturn V roketinin 10 metre uzunluğundaki modeli, uzaya giden astronotlar tarafından bizzat giyilen kıyafetler, astronot menüleri ve görevlerde kullanılan ekipmanlar ile Apollo kapsülü, Sputnik 1 uydusunun ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) modelleri en çok ilgi çeken parçalar arasında yer alıyor.


Sergide, Elon Musk’ın sahibi olduğu Space X tarafından geliştirilen Starship’in prototip modeli de bulunuyor. Space X, eylül ayında Dragon kapsülüyle ilk ticari uzay yolculuğunu yapmıştı.

NASA Space Adventure Sergisi ile astronotların yemek menüleri ve giysileri İstanbul'da görülebilecek ile ilgili etiketler NASA NASA Space Adventure Sergisi Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi astranot sergi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.