NASA ile Jüpiter'e isim nasıl gönderilir? Jüpiter'e isim gönderme!

Europa Clipper, Ekim 2024 tarihinde fırlatılacak ve altı yıllık bir yolculuğun ardından Europa uydusunun yörüngesine ulaşarak bilimsel incelemelerine başlayacak. Ancak bu görev sadece bilimsel bir keşif olmanın ötesinde, halkın da katılımını içeriyor. NASA, "Şişede Mesaj" programını başlattı ve dünya genelinde on binlerce kişinin, isimlerini Europa Clipper aracının içinde taşımasına olanak tanıdı. Peki, NASA ile Jüpiter'e isim nasıl gönderilir? Jüpiter'e isim gönderme!

Europa Clipper, Ekim 2024 tarihinde fırlatılacak ve altı yıllık bir yolculuğun ardından Europa uydusunun yörüngesine ulaşarak bilimsel incelemelerine başlayacak. Europa'nın, yüzeyinde su bulunan tek bir diğer gök cismi olan Dünya gibi bir okyanusa sahip olduğuna inanılıyor. Bu görev, Europa'nın sıra dışı özelliklerini ve olası su altı okyanusunu detaylı bir şekilde inceleyerek, uzayın derinliklerindeki gizemleri çözme amacını taşıyor.

NASA ile Jüpiter'e isim nasıl gönderilir? Jüpiter'e isim gönderme!

Europa Clipper aracının taşıdığı bilimsel ekipmanlar, uydunun atmosferini, yüzey özelliklerini ve potansiyel olarak su altı okyanusunu analiz edecek. Bu incelemeler, güneş sistemimizdeki yaşamın varlığı konusunda önemli ipuçları sunabilir.

Ancak bu görev sadece bilimsel bir keşif olmanın ötesinde, halkın da katılımını içeriyor. NASA, "Şişede Mesaj" programını başlattı ve dünya genelinde on binlerce kişinin, isimlerini Europa Clipper aracının içinde taşımasına olanak tanıdı. Türkiye'den de 18 binin üzerinde kişi başvuru yaparak, isimlerini bu uzay misyonuyla birlikte gönderme fırsatını elde etti. Bu çerçevede arama motorlarında kullanıcılar NASA ile Jüpiter'e isim göndermenin nasıl ve nereden yapılacağı merak ediliyor. Peki, NASA ile Jüpiter'e isim nasıl gönderilir? Jüpiter'e isim gönderme!

NASA İLE JÜPİTER'E İSİM NASIL GÖNDERİLİR?

Başvuru yapmak oldukça basit. NASA'nın resmi Europa sayfasında bulunan "Message In a Bottle" bölümüne giderek adlarını kaydedebilirler. Ad ve soyad bilgilerinin ardından "NEXT" butonuna tıklanarak devam edilen süreçte, başvuru sahiplerinden gerekli bilgilerin tamamlanması isteniyor. Tamamlandıktan sonra ise "SIGN ON" butonuna tıklanarak başvuru işlemi sonlandırılıyor.

NASA'nın oluşturduğu tasarım, başvuru tamamlandıktan sonra indirilebiliyor. Bu tasarım, Europa Clipper'ın içindeki bir plakaya kazınacak ve uzay aracıyla birlikte Jüpiter'in uydusu Europa'ya gönderilecek.

2024 yılında fırlatılacak olan Europa Clipper'ın, 2030 yılına kadar Jüpiter'in yörüngesine ulaşması planlanıyor. Bu süreçte araç, uzak gezegenlere yapılan bir yolculukta insan isimlerini taşıyarak, uzay keşfinde bir kişisel iz bırakma fırsatı sunacak.

NASA JÜPİTER'E İSİM GÖNDERME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

NASA'nın Europa sayfasında oluşturulan "Message In a Bottle" sayfasına gidin.

Açılan sayfada "Send Your Name" yazan yere tıklayın.

Adınızı ve soyadınızı yazdıktan sonra "NEXT" butonuna tıklayın.

İstenilen tüm bilgileri girin ve "SIGN ON" butonuna tıklayın.

NASA İLE JÜPİTER'E İSMİNİZİ GÖNDERMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

NASA ile Jüpiter'e isim nasıl gönderilir? Jüpiter'e isim gönderme! ile ilgili etiketler NASA
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.