NASA başarıyla tamamlanan Artemis I görevini videoda bir araya getirdi

NASA'nın Orion uzay aracıyla dünyadan en uzak mesafe rekorunu kırmasıyla tarihi rekorlar kıran Artemis 1 görevini video haline getirdi. İşte önemli anları bir araya getirdiği o video...

NASA’nın Artemis 1 görevi insanları uzaya götürmek için tasarlanan bir uzay aracının kat ettiği mesafe rekorunu kırdı. 2,2 milyon kilometreden fazla yol kat ettikten sonra, NASA'nın Orion kapsülü, tarihi rekora imza attı. Pazar günü Pasifik Okyanusu'na iniş yapan Orion aracı, görevinde insanları uzaya götürmek için tasarlanan herhangi bir uzay aracının kat ettiği en uzak mesafe rekorunu kırdı.

ÖNEMLİ ANLARI VİDEO HALİNE GETİRDİ

Florida'nın Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Launch Pad 39B'den kalkış yaptı ve insanları Ay'a geri döndürmeyi planlayan Artemis programını başlattı. Uzay aracı Orion görevini tamamlarken Ay'ın muhteşem görsellerini kaydetti.

NASA, Artemis 1 görevinde test sürüşünün sonuçlarını analiz edecek. 2024 yılında Artemis 2 ile birlikte aynı yörünge bu kez insanlı şekilde gerçekleştirilecek. Nihayetinde programın son görevi olan Artemis 3 ile birlikte ise insanlar tekrardan Ay’a indirilecek. Üçüncü ve son görevi için planlanan tarih ise 2025 veya 2026.

İŞTE ÖNEMLİ ANLARIN KAYDEDİLDİĞİ O VİDEO

NASA başarıyla tamamlanan Artemis I görevini videoda bir araya getirdi ile ilgili etiketler NASA Artemis 1
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.