Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis görevinin yeni tarihi belli oldu!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Orion Uzay aracını ay yörüngesine taşıyacak Artemis görevinin tarihi belli oldu! NASA yaptığı açıklamada Orion Uzay Aracı'nı Ay yörüngesine taşıyacak Artemis görevi çerçevesindeki Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin Cumartesi günü Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden gerçekleştirileceğini bildirdi.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Orion Uzay aracını ay yörüngesine taşıyacak Artemis görevinin tarihi belli oldu. 

ORİON UZAY ARACI'NI AY'A TAŞIYACAK ARTEMİS GÖREVİ CUMARTESİ GÜNÜ YEREL SAATLE 14.17'DE FLORİDA'DAKİ KENNEDY UZAY MERKEZİ'NDEN GERÇEKLEŞECEK

NASA üzerinde 10 yıldır çalıştığı Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis görevi teknik arızalar sebebiyle Pazartesi günü fırlatılması beklenen SLS roketini ileri bir tarihe ertelemişti. NASA tarafından yapılan yeni açıklamaya göre, fırlatmanın Cumartesi yerel saatle 14.17'de Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden gerçekleştirileceği bildirildi.

Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis görevinin yeni tarihi belli oldu!

Ekiplerin fırlatmadan 45 dakika önce soğutma çalışmalarına başlayacağı belirtilirken, roketin Dünya'dan ayrılması için yaklaşık 2 saatlik bir süre olacak. Artemis Görev Müdürü Mike Sarafin tarafından yapılan açıklamada, "Fırlatmayı 3 Eylül'de yapmayı deneyeceğiz. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günkü denemede olduğu gibi motorları termal olarak ayarlayamazsak, fırlatma olmayacak" ifadeleri kullanıldı.

GÖREV HAVA DURUMU DİKKATE ALINARAK GERÇEKLEŞECEK

Hava durumu dikkate alınarak gerçekleştirilecek olan fırlatma Uzay Fırlatma Sistemi (SLS), yağışlı havada fırlatmaya izin vermeyecek. Öte yandan Meteroloji Uzmanı Mark Berger, Cumartesi günkü hava durumunun fırlatmaya engel teşkil etmeyeceğini söyledi.

Artemis I görevi çerçevesinde 98 metre uzunluğundaki ve 3,99 tonluk itiş gücündeki SLS roketi tarafından Ay'a gönderilmesi planlanan Orion Uzay Aracı'nın 42 gün sürecek görevi süresince gelecekte planlanan insanlı uçuşlar hakkında bilimsel veriler toplaması bekleniyordu. 

1970'LERDEN BU YANA İLK KEZ AY'A İNSAN İNDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR.

Asıl hedefi 2025'e kadar insanları Ay yüzeyine döndürmek olan Artemis Ay Programı'nın ilk görevi Artemis I'in başarıya ulaşması halinde 2024'te Artemis II göreviyle gerçek mürettebatlı bir ay uçuşu denemesi gerçekleştirilmesi bekleniyor. 2025 yılında ise Artemis III görevi çerçevesinde 1970'lerden bu yana ilk kez Ay'a insan indirilmesi hedefleniyor.

 

Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis görevinin yeni tarihi belli oldu! ile ilgili etiketler NASA artemis
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.