NASA, 200 milyon ışık yılı uzaklıktaki kara deliğin ürkütücü sesini paylaştı

ABD, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 200 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan Perseus galaksisindeki kara deliğin ses kaydını ilk kez paylaştı.

ABD, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay konusunda yaptığı yenilikler ve buluşlarla gündemde kalmaya devam ediyor. Satürn paylaşımının ardından, kara deliğin sesini paylaşacağını duyurmuştu. NASA, sosyal medyada 200 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan Perseus galaksisindeki kara deliğin ses kaydını paylaştı.

NASA, 200 milyon ışık yılı uzaklıktaki kara deliğin ürkütücü sesini paylaştı

Kara deliğin oluşturduğu basınçtan dolayı bu seslerin ortaya çıktığını söyleyen NASA, paylaştığı gönderisinde “Uzayda ses olmadığı yanılgısı, uzayın bir boşluk olması ve ses dalgalarının yol almasına imkan vermemesi nedeniyle ortaya çıkar. Bir galaksi kümesinde o kadar çok gaz var ki gerçek sesi yakaladık. Burada kara deliğin sesini duymak için diğer verilerle karıştırdık.” ifadelerini kullandı.

 

NASA, 200 milyon ışık yılı uzaklıktaki kara deliğin ürkütücü sesini paylaştı ile ilgili etiketler NASA uzay bilimi kara delik perseus galaksi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.