Namık Ekin’i ameliyat etmişti! Profesör Sönmez siyah kuşaklı judocu çıktı!

Guinness Dünya Rekorları’na 17 rekorla giren tek Türk sporcusu olan Namık Ekin’in sağlığı iyiye gidiyor. Efsane SAT’çı ve judocu Ekin’i ameliyat eden öğrencisi Profesör Doktor Bingür Sönmez’in de, judo da sertifikalı siyah kuşak sahibi olduğu ortaya çıktı.


MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

“Yaşayan Efsane” olarak bilinen ünlü rekortmen sporcu Namık Ekin’in yoğun bakımdan çıktığı öğrenildi.

Namık Ekin’i ameliyat etmişti! Profesör Sönmez siyah kuşaklı judocu çıktı!

NAMIK EKİN’İN KALP KAPAKÇIĞI DEĞİŞTİ!

Su Altı Taarruz (SAT) komandosu ve judocu, paraşüt, jimnastik, halter ile yüzme şampiyonu olan Namık Ekin geçtiğimiz günlerde kalbinden rahatsızlanmıştı. 80 yaşındaki ünlü SAT Komandosu Namık Ekin’e Memorial Hastanesi’nde çeşitli tahliller ile anjiyo yapılmıştı. Ekin’e yapılan anjiyo sonunda kalp kapakçığının değişmesi gerektiği anlaşılmıştı. Bunun ardından efsane sporcu Ekin’in ameliyatını judodan öğrencisi olan Profesör Doktor Bingür Sönmez yapmıştı. Kalp kapakçığı değişen Ekin bir süre kontrol ve tedbir amaçlı yoğun bakım ünitesinde tutulmuştu. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sporculardan olan Ekin,17 Guinness Dünya Rekoru’na imza atarak kırılması güç bir skoru elinde bulunduruyor.

Namık Ekin’i ameliyat etmişti! Profesör Sönmez siyah kuşaklı judocu çıktı! - Resim : 2


PROF.DR.BİNGÜR SÖNMEZ SİYAH KUŞAK JUDOCU ÇIKTI!

Ünlü sporcu Namık Ekin’i ameliyat eden Prof. Dr. Bingür Sönmez’in de, udo da siyah kemer sahibi olduğu ortaya çıktı. Gençlik yıllarında judo sporu yapan Profesör Doktor Bingür Sönmez’e 2019 yılında siyah kuşağı takdim edilmişti. Sönmez için Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi'nde bir tören düzenlenmişti. Milli sporcular ve eski yöneticilerinde katıldığı törende Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Türkiye Judo Federasyonu İstişare Kurulu Başkanı Zihni Papakçı ile eski Judo Federasyonu Başkanı ve Dünya Geleneksel Sporlar Eş Başkanı İbrahim Öztek, siyah kuşağını Bingör Sönmez'in beline takmıştı.

Namık Ekin’i ameliyat etmişti! Profesör Sönmez siyah kuşaklı judocu çıktı! - Resim : 3


PROF.DR.SÖNMEZ: "BİR HAYALİM GERÇEKLEŞTİ"

Profesör Doktor Sönmez siyah kemeri aldıktan sonra yaptığı açıklamada judoyu çok sevdiğini ve çok değerli hocalarla çalıştığına değinerek, "1967 yılında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde judoya başladım. Çok değerli hocaların elinde yetiştik.Dersler ağırdı.Ben o sırada sarılık geçirmiştim ve 1971'de kahverengi kuşakta judoyu bırakmak zorunda kaldım. Sistemden çok uzaklaştım ama Zihni Papakçı'nın farkındalığıyla federasyon başkanımıza bilgi verdiler.Judo Federasyonu'nun vefa örneğidir. İlk defa bir federasyon, 50 yıl sonra bir sporcusunu hatırlıyor ve kuşağını sınavsız veriyor. Bir hayalim gerçekleşti.Çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra müsabakalara da gelerek, gençlere ödüllerini takdim edeceğim" şeklinde konuşmuştu.

Namık Ekin’i ameliyat etmişti! Profesör Sönmez siyah kuşaklı judocu çıktı! - Resim : 4

KAYA MUZAFFER ILICAK: ”BİNGÜR HOCA İYİ BİR JUDO SPORCUSUDUR.”


Öte yandan Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) ve Hapkido Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak hocası Namık Ekin’i ameliyat eden öğrencisi Profesör Doktor Bingür Sönmez ile ilgili olarak,SüperHaber’e bir değerlendirmede bulundu.

Namık Ekin’i ameliyat etmişti! Profesör Sönmez siyah kuşaklı judocu çıktı! - Resim : 5

Ilıcak değerlendirmesinde, ”Judo sporunu 1962 yılın da ilk hocalardan Halil Yüceses Türkiye’ye getirmişti. Namık Ekin ise 1963 yılından beri,ikinci kuşak judoculardandır.Ekin,gerek sporcu,gerek antrenör olarak judo sporuna yıllarca büyük emek vermiştir.Namık Ekin judo dışında karate ile beraber bir çok mücadele sporları ile ilgilenmiş ve büyük değerler katmıştır. Karateyi Judo federasyonuna bağlamıştık. Yine Profesör Doktor Bingür Sönmez hocamız ise judo sporunun ilk antrenörlerinden Ahmet Berkol hocamızın talebesidir. Kadıköy’de bulunan Samuray Spor Merkezi’nde Ahmet Berkol  nezaretinde kahverengi kemere kadar yükselmiştir.
Türkiye Judo Federasyonu İstişare Kurulu Başkanı Zihni Papakçı'nın teklifi ile Judo federasyonu tarafından siyah kuşak derecesine terfi etmiştir. Biz, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu olarak,Namık Ekin hocanın desteği ile gençlerin uyuşturucudan spor yaparak kurtulacağı “Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor" projeleriyle,çeşitli çalışmalar yaptık.

Namık Ekin’i ameliyat etmişti! Profesör Sönmez siyah kuşaklı judocu çıktı! ile ilgili etiketler Rekor
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.