Nadir görülen 'Süper Hücre' uyarısı! İstanbul'da sel ve hortum olacak! Yarına dikkat...

İstanbul'da günlerdir uyarısı yapılan sağanak yağış etkisini gösterirken Meteoroloji'den yarın için 'Süper Hücre' uyarısı yapıldı. Yapılan uyarılarda Karadeniz üzerinden gelen fırtınanın İstanbul'un üzerinde çok farklı meteorolojik olaylara neden olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tam da İstanbul üzerinde yarın etkili olacak Süper Hücre'nin hortum, sağanak, fırtına, dolu, su baskınlarına neden olacağı belirtildi.

"SON YILLARDA NADİR GÖRÜLEN CİNSTEN"

İstanbul'da bazı ilçelerde bugün öğleden sonra etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gök gürültülü yağış sırasında yollarda su birikintileri oluşurken, trafik yoğunluğu yaşandı. Meteoroloji Uzmanı Ahmet Uçar ise, yarın gece saat 03:0 ile çarşamba gecesi saat 03:0 arası için "Son yıllarda bu günlerde nadir olarak görülen cinsten" diyerek aşırı sağanak yağış uyarısı yaptı.

İSTANBUL, KOCAELİ VE YALOVA'DA ETKİLİ OLACAK

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağışla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şubesi eski müdürü Ahmet Uçar'dan çarpıcı uyarılar geldi. Ahmet Uçar, "Bu gece yarısından itibaren özellikle Marmara'nın doğusunun Karadeniz üzerinden inen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İstanbul ile Kocaeli ve Yalova'da çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor" bilgisini verdi.

YARIN BAŞLAYACAK, ÇARŞAMBA'YA KADAR SÜRECEK

"Vadesinin oldukça kısa ve tutarlılığının yüksek olması beklenen sağanak yağışın Salı 03:00 ile Çarşamba 03:00 arası şiddetli hava olayı tahmin ideksindeki görünümü" diyerek yukarıdaki haritayı paylaşan Ahmet Uçar, "İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Düzce risk içeriyor. Son yıllarda bu günlerde nadir olarak görülen cinsten" uyarısı yaptı.

SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI DİKKAT

 Ahmet Uçar, 2 gün önce selin vurduğu Sakarya ve Düzce için de dikkat çeken şu uyarıyı yaptı: "Bu geceden itibaren İstanbul ve çevresinde etkili olacak şiddetli yağışların yarın akşamdan itibaren de Çarşamba sabahına kadar 2 gün önce sel olaylarının yaşandığı Sakarya ve Düzce'de çok kuvvetli sağanaklara yol açması bekleniyor. Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı."

YARIN SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYACAK

Habertürk TV Meteoroloji Editörü Hüseyin Öztel de, "Kuvvetli yağışın İstanbul'un tam üzerine gelme ihtimali var. Su baskınları yaşanabilir" ifadelerini kullanarak şunları kaydetti: "Türkiye denizlerinde bir faaliyet var. Hortum ve benzeri rüzgar hamlelerinin sebep olacağı anlık fırtınalar yarın Marmara'da bizi bekliyor. Hava tahminlerine göre, İstanbul'da ve İstanbul'un doğusunda Düzce ve Bartın'a olan yaklaşık 250 kilometrelik mesafede yarın sabah 07:00 sularından itibaren şiddetli hava olayları bekliyoruz."

İSTANBUL'UN TAM ÜZERİNE GELECEK

Buna yaz yağmurlarının Karadeniz üzerinden gelen çeşidi diyebiliriz. Şiddeti sağanak ve kuzeyde dolu yağışı tehlikesi var. Ayrıca şiddetli rüzgar da bekleniyor. Bu hava olayları sabah 07:00 ila öğlen 14:00 arası gerçekleşecek. Kuvvetli yağışın İstanbul'un tam üzerine gelme ihtimali var. Su baskınları yaşanabilir." dedi.

YAĞIŞLAR SONRASI AŞIRI SICAKLAR GELECEK

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan ise yağış sonrası aşırı sıcak uyarısı yaptı. Çalışkan, bugün ve yarın için sağanak uyarısında bulunurken, çarşambadan itibaren yeniden yüksek sıcaklıklarla karşı karşıya kalacağımızı açıkladı.

İstanbul'da bazı ilçelerde öğleden sonra etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gök gürültülü yağış sırasında yollarda su birikintileri oluşurken, trafik yoğunluğu yaşandı.

 Gök gürültüsü eşliğinde başlayan yağmur sonrası özellikle Maslak'ta yollarda su birikintileri oluştu. Sürücüler birikinti yüzünden zaman zaman zorluklar yaşarken, buna bağlı olarak trafik yoğunluğu da yaşandı.

 

 

 

 

 

Nadir görülen 'Süper Hücre' uyarısı! İstanbul'da sel ve hortum olacak! Yarına dikkat... ile ilgili etiketler Meteoroloji İstanbul Hortum süper hücre
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.