Naci Görür: Hiç hoş değil rahatsız edici

AFAD bu akşam saatlerinde İstanbul açıklarında bir deprem meydana geldiğini son dakika bildirimi ile duyurdu. Bakırköy'e sadece 10 kilometre uzaklıkta ve denizde meydana gelen 3.2 büyüklüğündeki deprem, etkisi ile olmasa da bulunduğu fay nedeni ile endişe yarattı. Saat 16.55'de yaşanan depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici." dedi.

AFAD, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı saat 16.55'te İstanbul, Bakırköy açıklarında 3.2 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. 

Derinliği 6.54 kilometre, Bakırköy'e mesafesi ise 10.9 kilometre olan deprem büyüklüğü ile olmasa da üzerinde gerçekleştiği fay nedeniyle endişeye yol açtı. 

Naci Görür: Hiç hoş değil rahatsız edici

Bilim Akademisi Üyesi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür 3.2'lik depremin hemen ardından endişeye neden olan bir değerlendirmede bulundu. 

Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada depremin üzerinde meydana geldiği fay zonuna dikkat çekti:

"Arkadaşlar, bugün Marmara’da meydana gelen 3.2’lik deprem şekilde görüldüğü gibi deprem beklediğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde. Gerçi Marmara’da bu büyüklükteki depremler çökel içerisinde gaz çıkışları sonucu da gelişiyor ama onlar daha çok Tekirdağ Fayında görülüyor. Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici. İyi akşamlar."

Naci Görür: Hiç hoş değil rahatsız edici - Resim : 2

Naci Görür: Hiç hoş değil rahatsız edici ile ilgili etiketler deprem AFAD Bakırköy İstanbul prof. dr. naci görür
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.