Müyesser Yıldız neden 15 Temmuz direnişini hedef alıyor?

“Askeri Casusluk” iddiasıyla gözaltına alınıp, 12 Haziran 2020’de “Devletin güvenliğine ve siyasal yararına ilişkin bilgileri açıklama” suçlamasıyla tutuklanan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, cezaevinden Cumhuriyet'e röportaj verdi.

Röportajda, tutuklanmasının bir amacının "dijital arşivini ele geçirmek" olduğunu öne süren Müyesser Yıldız, “Yazılmamış 15 Temmuz kitabını ele geçirmek istediler” ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanlığı döneminden itibaren husumeti bulunduğu bilinen ve davalık olan Müyesser Yıldız, "Erler bile hesap verdi, o vermedi" diyerek bir kez daha Akar'ı hedef gösterdi.

Röportajda 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi konusunda bazı "şaibe" imalarında bulunan Müyesser Yıldız, haberlerinde, Akar'ın yakın çalışma ekibinden tutuklu FETÖ sanıklarının savunmalarını hatırlatarak, "Eğer bunlar yanlıştı ve rahatsızlık veriyor idiyse, mahkemeye gider, eski silah arkadaşlarının yüzüne “yalan söylüyorsun” derdi." ifadelerini kullandı.

Müyesser Yıldız'ın bu röportajı kamuoyunda "15 Temmuz'u kıran iradeyi itibarsızlaştırma çabası" şeklinde algılandı.

Yıldız'ın, hakkında soruşturma başlatılmadan önce, izlediği yayın politikasının FETÖ'cü fitneye hizmet ettiği dikkate alındığında, Türk demokrasisini canı pahasına savunan 15 Temmuz gazi ve şehitlerinin, bir gazetecinin TSK'nın önemli bir ismi ile kişisel polemiğine alet edilememesi gerektiği görüşü hakim oldu.

Bakan Akar ile husumeti gazeteciliğin önüne geçen Yıldız'ın Akar'a olan nefreti üzerinden 15 Temmuz destanını itibarsızlaştırmaya calışması tepki topladı.

Müyesser Yıldız neden 15 Temmuz direnişini hedef alıyor? ile ilgili etiketler TSK Müyesser Yıldız FETÖ Hulusi Akar
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.