Mutasarrıf ne demek? TDK'ya göre Mutasarrıf ne anlama geliyor?

Gündelik dilde olmayan ancak birçok kez karşılaştığımız kelimelerden biri olan Mutasarrıf kelimesinin anlamı ve doğru yazılışı nedir? Tasarruf kelimesinden türetilen mutasarrıf en çok tarih kitaplarında kullanılır. Peki mutasarrıf ne demek, Türk Dil Kurumu'na göre Mutasarrıf kelimesi ne anlama geliyor?

Mutasarrıf ne demek? TDK'ya göre Mutasarrıf ne anlama geliyor? Televizyon, internet ve sosyal medyada oldukça sık karşımıza çıkan kelimelerden olan mutasarrıf kelimesiyle ilk kez karşılaşanlar için mutasarrıf ne demek, ne anlama geliyor sorularına yanıt aradık.

Mutasarrıf kelimesinin eş anlamlıları arasında;

Tutumlu,
Kanaatkar
İdareli sözcükleri gösterilebilir.

MUTASARRIF NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na göre Mutasarrıf kelimesinin anlamını merak eden ve araştıranlar için Mutasarrıf'ın sözlük anlamını araştırdık.

Mutasarrıf kelimesinin kullanılan 3 anlamı vardır:

Birinci anlamı: Bir malı ya da parayı harcama yetkisini elinde bulunduran kimse anlamına gelir.

İkinci anlamı: Parasını idareli kullanan, tutumlu kimsedir.

Üçüncü anlamı ise, özellikle Osmanlı İmparatorlğu'nda yönetici ve idaresi anlamları vardır.

Osmanlıda Mutasarrıf Kime Denirdi?

Osmanlı Devleti, 15. yüzyıldan itibaren tımar sistemine geçmiştir. Tımar sisteminde görev alan sancak beylerine mutasarrıf denirdi. Mutasarrıfların görevi, tımar adı altında rüşvet alan kişileri tespit etmekti.

Mutasarrıf ne demek? TDK'ya göre Mutasarrıf ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu mutasarrıf ne demek mutasarrıf ne anlama geliyor mutasarrıf eş anlamlıları
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.