Musul’da yeni operasyon! Kentin üzerinde dumanlar yükseliyor...

Musul'un Eski Şehir bölgesinde yavaşlayan operasyonda sıcak gelişmeler var, DEAŞ teröristleri insansız hava araçlarıyla bombalanıyor.

Irak Federal güçleri Musul’da başlattıkları yeni operasyonda terör örgütü DEAŞ’e karşı evden eve yaptıkları çatışmalara odaklanmış durumda... Musul’un Eski Şehir bölgesinde dar sokaklar sebebiyle tank ve ağır silahları bölgeye sokabilmek oldukça zor. Bölgede köşeye sıkışmış olan DEAŞ ile mücadelede Irak askerleri evden eve keskin nişancılarla ve DEAŞ’ın üzerine bomba yüklü bıraktıkları insansız hava araçlarıyla savaş veriyor.

Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’da terör örgütü DEAŞ’ın elindeki son kaleyi almak için Irak kuvvetleri dün yeni bir operasyon başlattı. 2014 yılından bu yana kenti elinde bulunduran terör örgütü DEAŞ’a karşı, Irak güçleri son 6 aydır kapsamlı bir savaş veriyor.

Terör örgütünün yoğun olarak bulunduğu Musul'un batısındaki tank ve ağır silahların giremediği Eski Şehir’de operasyonlar yavaşlamıştı. Son duruma göre Irak polis güçleri Eski Şehir’in 200 metre derinine ilerlemeyi başardı. Böylelikle Irak güçleri DEAŞ lideri El Bağdadi’nin halifeliğini ilan ettiği El Nuri canisine gittikçe yaklaşıyor. Cami ve çevresindne gelen son görüntülere göre bölge yoğun bir siyah Duman altında...

Musul’da yeni operasyon! Kentin üzerinde dumanlar yükseliyor... ile ilgili etiketler DEAŞ Operasyon Musul
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.