Musul'da DAEŞ'e ağır darbe

Irak'ın Musul kentinin batı yakasında, Telafer İlçesi'nin doğusunda, stratejik bir konumda olan sıradağlarda kontrolün sağlandığı bildirildi.

Irak'ın Musul kentinin batı yakasında, Telafer İlçesi'nin doğusunda, stratejik bir konumda olan sıradağlarda kontrolün sağlandığı bildirildi.

Irak ordusunda görevli Üsteğmen Semir Davud el-Muhsin, yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi'nin, Peşmerge güçlerinin kontrolündeki El-Ayadiye kasabası bitişiğinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki sıradağları ele geçirdiğini belirtti.

Muhsin, Telafer İlçesi'nin doğusuna, örgütten yardım gitmesini engellemek için, ilçenin batısındaki DAEŞ mevzilerinin de yoğun bir bombardımana tutulduğunu aktardı.

TELAFER'E İLERLEMEYİ KOLAYLAŞTIRACAK

Stratejik dağlık bölgenin ele geçirilmesinin, Telafer'e doğru ilerlemeyi kolaylaştıracağını ifade eden Muhsin, saldırıların bilançosuna dair herhangi bir bilgi vermedi.

Musul'un doğu yakasında Ocak ayında kontrolü tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren batı yakasını DAEŞ'ten kurtarmaya yönelik operasyon başlatmıştı.

Musul'da DAEŞ'e ağır darbe ile ilgili etiketler Musul DAEŞ telafer
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.