Musul'da cesetleri böyle çıkardılar!

Musul'da DEAŞ teröristleri yerine yanlışlıkla sivillerin yaşadığı evlerin hava saldırısında bombalanması, dayanılmaz bir tablo ortaya çıkardı.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da terör örgütü DEAŞ'ı hedefleyen hava saldırısı, teröristler yerine sivilleri vurdu. Bombardımanda yerle bir olan evlerde yaşamını yitiren siviller, battaniyelere sarılarak iki tekerli el arabalarına yüklendi.

Ölenlerin yakınları cesetleri güçlükle çatışma bölgesi dışına getirebildi, ortaya çıkan tablo ise yürek sızlattı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda, hayatını kaybedenler arasında küçük çocukların da olduğu görülüyor.

Cesetlerin başında durup yas tutan ve gözyaşı döken yakınlarını hiçbir söz teselli edemedi. Acılı bir baba, "Bu benim oğlum. O gitti" diyerek ağladı.

Bir başka kurban yakını ise çocukların cesetlerini göstererek, "Bu hava saldırıları yüzünden oldu. Hava saldırısı onları öldürdü" dedi.

Reuters'a konuşan Musul sakinleri, üç gün önceki hava saldırısında tren istasyonu yakınındaki evlerin vurulduğunu ve cesetlerin ancak bugün çıkarılabildiğini söyledi.

Irak ordusu veya ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, bombardımanla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil.

225 BİN SİVİL KAÇMAK ZORUNDA KALDI

17 Ekim'de başlayan büyük Musul operasyonunda bugüne kadar 225 bin sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı. Evini bırakmak istemeyen sivillerin askerler tarafından zorla kamyon veya otobüslere bindirilerek güvenli bölgelere çıkarıldığı, kentten dün gelen fotoğraflara yansımıştı.

Ayrıca dün, batı yakasının dış bölgesinde ortaya çıkarılan toplu mezarda 24 sivilin cesedine ulaşılmıştı.

Kenti ikiye bölen Dicle Nehri üstündeki Eski Köprü veya diğer adıyla Demir Köprü, önceki gün DEAŞ'tan kurtarılmıştı.

Musul'da cesetleri böyle çıkardılar! ile ilgili etiketler Ceset DEAŞ Musul
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.