'Örgütlerin sizi zehirlemesine müsaade etmeyin'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Boğaziçi Üniversitesi'nde protestolarını sürdüren öğrencilere "Değerli gençler, lütfen örgütlerin özellikle ideolojik saplantı içinde bulunan hocalarınızın sizi zehirlemesine müsaade etmeyin" tavsiyesinde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Teknokar Savunma ve Havacılık A.Ş.'nin yeni fabrikasının açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi protestolarına yönelik mesajlar veren Varank, yasalar çerçevesinde bir rektör ataması üzerinden “İkinci bir Gezi” hayalinin kurulduğunu söyledi. Bakan Varank, “Önce büyük bir heyecanla hükümetimizin pandemi sürecinde aciz düşmesini beklediler. Beklediklerini bulamayınca şimdi de ülkemizin başarılı üniversitelerinden olan Boğaziçi üzerinden kargaşa ve istikrarsızlık çıkarmak gayretindeler” dedi.

“Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Gençler bizim göz bebeğimiz” ifadelerini kullanan Varank, “kimsenin gençlerle AK Parti’nin arasını açamayacağını” kaydetti. Gençlere örgütlerden ve ideolojik saplantı içinde bulunan hocalardan uzak durması tavsiyesinde bulunan Bakan Varank şunları söyledi:

"BUNLAR TÜKENMİŞLİK SENDROMUNUN YANSIMALARI"

“Vandallığı, marjinal grupların toplumun sinir uçlarına dokunacak tahriklerini ideolojik dayatmalarla kendileri gibi düşünmeyen öğrenciler üzerinde oluşturulmaya çalışılan baskıları ve hele ki yüce dinimizin sembollerine yapılan hakareti, kimse bize ifade özgürlüğü diye yutturamaz. Bunu yapan cevabını da cezasını da alır. Bunlar aslında bir tükenmişlik sendromunun yansımaları. Lütfen örgütlerin ve ideolojik saplantı içinde bulunan hocalarınızın sizleri zehirlemesine izin vermeyin. Ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacak alternatifler ortaya koyamamanın verdiği çaresizlikle yapılan beyhude çıkışlar. Bu millet 28 Şubat'ı yaşadı, Gezi vandallığını gördü, 15 Temmuz kalkışmasını bastırdı. Bu saatten sonra Türkiye’nin tek bir gündemi var o da muasır devletler seviyesinin üzerine çıkmak.”

'Örgütlerin sizi zehirlemesine müsaade etmeyin' ile ilgili etiketler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Boğaziçi Üniversitesi protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.