Mustafa Selanik tutuklandı, Başkentçi gözaltında!

FETÖ operasyonları kapsamında, Twitter'daki hesaplarından manipülasyon yaptığı iddia edilen "Türkiye Gerçekleri" adlı hesabı yöneten Mustafa Selanik mahlaslı Mesut Aykın'ın tutuklandığı öne sürüldü. "Başkentçi" hesabını yönettiği iddia edilen Ömer Şahin ise FETÖ soruşturması kapsamında gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen isimlerden

Ömer Şahin

de bulunuyor.

Daha önde Radikal ve FETÖ'cü Meydan gazetelerinde görev alan Ömer Şahin'in "Başkentçi" adlı Twitter hesabını yönettiği de iddialar arasında.

NEYLE SUÇLANIYOR?

Ömer Şahin'e, FETÖ ile bağlatılı olduğu ve çalıştığı basın yayın organları ile sosyal medya üzerinden FETÖ terör örgütü lehine propaganda yaptığı suçlaması yöneltiliyor.

MUSTAFA SELANİK DE GÖZALTINDA İDDİASI

Twitter'da "Türkiye Gerçekleri" hesabını

Mustafa Selanik

takma adı ile yönettiği öne sürülen Mesut Aykın'ın ise bir başka soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtiliyor.

300820161822429409019_3.jpg

"Kripto FETÖ'cü" olduğu iddia edilen Mesut Aykın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de düzenlenen saldırıdan iki gün önce, "Fala bakıyorum. Falda Karadeniz çıktı. Coşkulu ve sıkıntılı" yazmıştı.

Mustafa Selanik'in 15 Temmuz darbe girişimi öncesi sık sık "Temmuz" ayına yönelik göndermeler yapması da dikkat çekmişti.

Darbe girişiminin ardından bu konuya dikkat çeken Türkiye Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Mustafa Selanik'ten temmuz ayına yönelik duyumlarının kaynağını açıklamasını istemişti.

Darbeden bi ay önceden itibaren TEMMUZ diye sayıklamaya başlamış bu adama nerden duydun diye soruldu mu? pic.twitter.com/CyBrXSIIYc

— Yıldıray Oğur (@yildarado) 29 Temmuz 2016

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, Mustafa Selanik takma ismiyle Twitter'da faal olan Mesut Aykın'ın geçtiğimiz gün bir dolandırıcılık davası kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı iddia edildi. / SuperHaber

300820161823049403596_3.jpg

Mustafa Selanik tutuklandı, Başkentçi gözaltında! ile ilgili etiketler FETÖ Mustafa Selanik Ömer Şahin Türkiye Gerçekleri kripto
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.