Mustafa Sarıgül'den Elon Musk'a: "Kravatlı bir soyguncudur”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Twitter'ı satın alan Elon Musk'ı eleştirdi. Twitter’daki mavi tikli kullanıcıların aylık ücret ödeyecek olmalarını yanlış bulduğunu söyleyen Sarıgül "Elon Musk kravatlı bir soyguncudur” ifadelerini kullandı.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, esnaf ziyaretleri yapmak üzere geldiği Kocaeli’de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Tesla ve Spacex’in kurucusu Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın almasının ardından aldığı kararlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Sarıgül, ücretli abonelik kararı nedeniyle “soyguncu” dediği dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk’ı kınadı.

“ELON MUSK KRAVATLI SOYGUNCUDUR”

Twitter’daki mavi tikli kullanıcıların aylık ücret ödeyecek olmalarını yanlış bulduğunu söyleyen Sarıgül, açıklamalarında “Elon Musk, büyük bir soygun peşinde, vurgun peşinde. Kendi takipçilerini borsadaki hisse senetleriyle büyük bir şekilde manipüle ederken bugüne kadar Twitter’dan hiç kimse para ödememiş, Elon Musk gelir gelmez yok 20 dolar olsun, 7-8 dolar olsun diyor. Bir de utanmadan sıkılmadan Avrupa ülkelerine şu kadar olsun, diğer sanki üçüncü sınıf ülkelere şu kadar olsun diye rakam kullanıyor. Bizim Elon Musk’a verecek 20 dolarımız değil 20 kuruşumuz bile yok. Elon Musk dediğin tamamen kravatlı bir soyguncudur” ifadelerini kullandı.

SARIGÜL: TWITTER’I KAPATACAĞIM

Twitter’ı satın alır almaz soygun düzenine başladığını ve aldığı kararı doğru bulmadığını belirten Sarıgül, “Elon Musk’ı kınıyorum” dedi. Musk’ın milyonlarca Twitter kullanıcısının umutlarını yıktığını vurgulayan Sarıgül, fiyatların uygulanması halinde Twitter’ı kapatacağını söyledi.

“Twitter’da zaten azgın azınlıklar var” diyen ve “okumuş cahiller, millete tepeden bakanlar” diyerek adlandırdığı kesimler tarafından Twitter’da eleştirildiğini belirten Sarıgül, “Ben o millete tepeden bakanları memnun etmek için yollarda değilim. Binlerce yurttaşımın alın teri ve emeğinin hakkını vermek için Allah’ım izin verirse yollardayım”şeklinde konuştu.

Mustafa Sarıgül'den Elon Musk'a: "Kravatlı bir soyguncudur” ile ilgili etiketler Mustafa Sarıgül Elon Musk Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.