Mustafa Şahin, yakın dostu Mevlana İdris Zengin'in ardından duygusal satırlar yazdı

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatı kaybeden şair ve yazar Mevlana İdris Zengin'in yakın dostlarından Mustafa şahin duygusal bir yazı kaleme aldı. Zengin'in dostlarına sık sık söylediği "Bayım neredesiniz? Bekliyorum" sözüne yanıt veren Şahin, "Geleceğiz" ifadesiyle yazısını bitirdi.

Bir süredir geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi altında olan şair ve yazar Mevlana İdris Zengin hayatını kaybetmişti. Zengin'in vefatı edebiyat camiasını yasa boğmuştu.

Mevlana İdris Zengin'in yakın arkadaşlarından Mustafa Şahin, köşe yazısında duygusal ifadeler kullandı.

Zengin'in dostlarına "Bayım neredesiniz? Bekliyorum" şeklindeki sözüne karşılık veren Zengin, yazsısını "Geleceğiz" diyerek bitirdi.

Mustafa Şahin'in Perpektif'te yayınlanan "Uğurlar olsun Mevlana" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Analar ne evlatlar doğurdu. “İdris’im İdris olsun, kokusu gönle dolsun.” Bu da olacakmış oldu. Ölüm bu. “El hükmü lillah” demekten başka ne gelir elden. Herkes bilir, tanır, kolayca şahitlik eder ki Mevlana güzel adamdı. Allah’ın adamıydı. Haya etti edep etti, sesini hiç yükseltmedi. Yazarak, susarak konuştu, yaşadı. Onuruyla, emeğiyle, hüneriyle… Şairane. İncelikle. Mü’mince, Müslüman’ca, Çocukça… Aah Mevlana için bile “Yaşadı” diyecekmişim. Ne hazin.

Son bir hafta kardeşleri İskender’den ve Salih’ten haberlerini alıyorduk. Bir gün önce “Uyandı” dedi Salih. “Konuştum” dedi. Çok sevindik. Gözlerini açmış ve “Merhaba” demiş Salih’e. Paylaştık. Şükrettik. 7 Haziran sabahı Maraş’tan bir haber geldi.. Aaah Mevlana… Nura, sevince gark olasın. Allah’ın rahmeti merhameti sarsın seni. Efendimiz “Hoş geldin” desin. Sen “Efendim” diyerek doğrul, sevinçle, güler yüzle, sağ elini kalbine götürerek… Senin sevenin, şahidin çok. Uğurlar olsun “Ciğerparemiz”, kardeşimiz… Geleceğiz…"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Mustafa Şahin, yakın dostu Mevlana İdris Zengin'in ardından duygusal satırlar yazdı ile ilgili etiketler vefat mevlana idris zengin mustafa şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.