Mustafa Özyar, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na atandı...

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında Kamu Denetçisi (Ombudsman) Mustafa Özyar’ın Başbakanlık Müşteşar Yardımcılığı'na getirildiği duyuruldu.

Mustafa Özyar 2016'dan beri Kamu Denetçisi olarak görev yapıyordu.

MUSTAFA ÖZYAR KİMDİR?

14/03/1970’ te Elazığ’da doğdu. İlk öğrenimini Elazığ’da, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de bitirdi. 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra İzmir Barosu’nda Avukatlık stajını tamamladı. Selçuk Üniversitesi’ nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı. 1997/1999 yılları arasında Adli Yargı Hakimlik adaylığını tamamlayarak 1999 yılında Adli Yargı Hakimi olarak Hakimlik görevine başlayarak sırasıyla; Osmaniye, Erzincan, Adıyaman, Karabük ve Afyon illerinde Hakim ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı görevlerinde bulundu.

2007/2011 yılları arasında Başbakanlık Müsteşarı Hukuk Danışmanı olarak görevlendirildi.

2011 yılında Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürü olarak atandı. Bu görev ile birlikte Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu üyeliği ve Başkan Vekilliği ile Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Anadolu Ajansı Denetim Kurulu üyeliği, TC Ziraat Portföy AŞ yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Vekilliği ve Spor Tahkim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Yabancı dili İngilizce olup Hukuk ve mesleki konular dışında Türk Edebiyatı ve özellikle Osmanlıca ile amatör olarak yakından ilgilenmektedir.

Kasım 2016’ da TBMM Dilekçe ve İnsan Hakları Karma Komisyonu tarafından Kamu Denetçisi (Ombudsman) olarak seçilmiştir.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Mustafa Özyar, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na atandı... ile ilgili etiketler mustafa özyar obudsman kamu denetçisi müsteşar yardımcısı atama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.