Mustafa Koç ölmeden önce söz vermişti! "Divan Cizre" gerçek oldu...

Koç Holding yönetim kurulu başkanı iken vefat eden Merhum Mustafa Koç’un 2013 yılında ‘Divan Otelini buraya getireceğiz’ sözü yerine geldi. Cizre Divan Oteli açıldı.

Mustafa V. Koç’un Şırnak’ın Cizre ilçesinde temellerini attığı Divan Cizre’nin açılışı, Çevre ve Şehircililk Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağlı ve Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum’un katılımıyla gerçekleşti.

TÜSİAD'IN CİZRE ZİYARETİ İLK MEYVESİNİ VERDİ

Otelin açılışını Çevre ve Şehircililk Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfak Hisarcıklıoğlu, Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum, Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu birlikte yaptı.

Koç Topluluğu’nun turizm sektöründeki markası Divan Grubu işletmeciliğinde, yatırımı Limçağ Turizm ve Otelcilik tarafından gerçekleştirilen ve toplam inşaat maliyeti 18 milyon dolar olan Divan Cizre hizmete başladı. Toplam 285 yatak kapasiteli Divan Cizre, bölgenin ilk 5 yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyor.

divan_cizre

DİVAN CİZRE OTEL, BÖLGEDE TURİZMİN KAPILARINI AÇACAK

Divan Cizre yatırımcısı Limçağ Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağlı ise konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Bölgemizin ilk 5 yıldızlı oteli olan Divan Cizre, hem ticari hem de turizm bakımından bölgeye hacim kazandıracak ve istihdam sağlayacak önemli bir proje. Bölge olarak geçirdiğimiz zor zamanlara rağmen merhum Mustafa V. Koç’un önderliğinde temellerini attığımız ve Divan Grubu’nun destekleriyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettiğimiz projeyi tamamladık. Böyle zor durumlarda gerçekleştirilen her hamlenin, sadece şehrimiz için değil, bölge ve ülke için de değer yaratacağına inanıyoruz. Divan Cizre bunun en güzel örneği ve sembolü olacaktır. Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile dolu Cizre ilçemizde kültür turizmini arttırmayı ve ilçemizin tarihi yapısını tüm halkımızla tanıştırmayı istiyoruz. Birçok tarihi yapıyı ve zenginliği barındıran Cizre, otelimizin açılması ile de bölgede turizmin kapılarını açacaktır.”

DİCLE NEHRİ VE PİRA BAFİT KÖPRÜSÜ MANZARASI

Havaalanına 17 km, Cizre şehir merkezine 3 km uzaklıkta, İpek Yolu ile Dicle Nehri arasında kalan 7500 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Divan Cizre, Simart Yapı ortaklarından Yüksek Mimar Atilla Kangüleç tarafından projelendirildi. Bütün odalarından Dicle Nehri görülecek şekilde tasarlanan otelin güney ve güneydoğu cephesinde kalan odaları ise tarihi Pira Bafit köprüsünü görüyor. 5 yıldızlı otel standartlarının getirdiği her türlü konfora sahip olan Divan Cizre’de toplam 285 yatak kapasiteli 132 oda bulunuyor. Otel 5 adet toplantı salonu, 410 kişi kapasiteli balo salonu ve fuayesi, Divan Pub, Cafe Divan, Roof 6 by Divan ve 900 kişi kapasiteli açık teras-toplantı alanı, kapalı otopark ve açık yüzme havuzuyla da misafirlerine Divan ayrıcalığını yaşatmaya devam edecek. Otel, bölgenin lojistik merkezi olarak ilan edilen Cizre’nin, Mardin, Midyat, Şırnak ve Habur otoyollarının kesiştiği noktada yer alıyor.

Mustafa Koç ölmeden önce söz vermişti! "Divan Cizre" gerçek oldu... ile ilgili etiketler Cizre mustafa koç divan hotel
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.